Un subiect recent ma determina sa am o luare de pozitie intr-un caz poate surprinzator pentru unii.

Jurnalistul Oana Stanciulescu a fost desemnat de Partidul National Liberal drept candidat la functia de membru in Consiliul de Administratie al TVR.

Am fost coleg ani de zile cu Oana Stanciulescu la Antena 3. Apoi fiecare si-a vazut de drumul lui. Ne cunoasteam de la inceputul anilor 2000. De cand o stiu, Oana e neschimbata. Pasionala, anticomunista pur sange, onesta, guraliva, gorjeanca, uneori incomoda, fara ocolisuri, fixista pe subiectele jurnalistice abordate. Pe scurt, un om bun, pasionat de meserie.

Eu am debutat in presa in Septembrie 1991. Si Oana la fel, dar alaturi de Corneliu Coposu la Dreptatea. Ea si Marius Ghilezan, de care ma leaga amintiri si mai interesante in Timisoara anului 1990.

Am fost absolut stupefiat sa citesc un protest semnat de o serie de nume, unele cunoscute, altele mai putin cunoscute, la adresa nominalizarii Oanei in pozitia de la TVR.

Acuzatia socanta din scrisoarea adresata conducerii PNL este aceea de “NEOLEGIONARISM”.

Oana Stanciulescu “neolegionara” si “impotriva democratiei romanesti”?! Oameni buni! Parca citesc “Democratia” lui Eugen Florescu din 1990 sau “Europa” lui Ilie Neacsu sau Angela Bacescu!  Va jucati cu focul!

Acuzatia de “legionarism” sau “neolegionarism” a planat ca o razbunare a umbrei sovietice din Revolutie asupra marilor lideri taranisti si liberali in 1990 si 1991. Nu intamplator am adus aminte de unele publicatii din acea vreme, exponente ale curentului neocomunist si neosecurist. Nu stiu daca mai sunt 10 jurnalisti in Romania care sa fi citit toata presa inceputului anilor ‘ 90, asa cum am facut-o eu, pagina cu pagina.

Vazand acest caz acum, rememorez toate ineptiile spuse despre valoroasa Lucia Hossu Longin, al carei “Memorial al durerii” ne lumina noptile anilor ‘ 90. Cand esti anticomunist convins, stampila de legionar e cea mai facila din partea criticilor.

Cat despre argumentul ca legionarii au asasinat in anii ’30 un premier liberal folosit impotriva numirii unui jurnalist calificat drept “neolegionar”, asta e deja prea mult.

Ce credeti ca va face Oana daca ajunge la TVR?! Vazand un mult asteptat premier PNL, isi va pune un chimir oltenesc plin de catran din chibrituri si se va detona in timp ce-l imbratiseaza pe reincarnatul lui IG Duca?! Doamne iarta-ma !

Indemn conducerea PNL sa o mentina pe Oana Stanciulescu drept candidat la pozitia din TVR.

Decat vreun acoperit, vreun finantat de baroni, vreun propagandist platit din banii negri investigati (abia azi) de procurori, mult mai bine Oana Stanciulescu.

sursa– https://radu-tudor.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.