DSC01943 

Sâmbătă, 30 mai, am participat la o lansare de carte. Iniţial titlul mi s-a părut incitant, “Între Elefant, Urs şi Dragon- Spre o nouă arhitectură globală”, scrisă de Alexandru Cristian, apărută la Editura Rao. Am fost surprins de faptul că un tânăr dar impetuos istoric şi eseist se avântă să deseneze harta globală a viitorului.

             Lansarea a fost moderată de minunata actriţă Doina Ghiţescu, care cu vocea ei răsunătoare a oprit toţi vizitatorii la stand-ul RAO. Invitaţii lui Alexandru Cristian, doi tineri specialişti în relaţii internaţionale, Narciz Bălăşoiu şi Radu Georgescu au trecut peste emoţiile inerente şi au prezentat cu acurateţe cartea. După expunerile lor am fost hotărât să cumpăr cartea. Dar…staţi! A vorbit autorul.

            Cu emoţii în glas, natural şi plin de optimism autorul ne-a sugerat că nu doreşte să schimbe lumea actuală. Puterile emergente sunt o Alternativă sau o Posibilitate nu o certitudine. Pentru cei care au picat în capcana stagnării sau declinului S.U.A. le spun că autorul  a prezentat lucid  grupul de state emergente BRICs( Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud). Le-a subliniat performanţele dar le-a şi criticat dur, doar aceasta este alteritatea.

              Pentru mine a fost o lansare veselă, optimistă pentru că autorul şi tot auditoriul era format din oameni tineri plini de entuziasm.

            Recomand cu plăcere şi cu seriozitate cartea ’’Între Elefant, Urs şi Dragon- Spre o nouă arhitectură globală” de Alexandru Cristian, apărută la Editura RAO.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.