Discutia referitoare la posibilitatea modificarii noului Cod Penal pruin procedura Ordonantei de Urgenta a Guvernului a deschis o discutie in contradictoriu in juristii constitutionalisti. In timp ce o serie de voci sustin ca legea penala nu poate fi modificata, sub anumite aspecte, printr-o OUG, presedintele CCR, Augustin Zegrean declara ca „Nu este nicio problemă cu ordonanţa de guvern”.

Dupa ce presedintele Romaniei a solicitat Guvernului modificarea articolului din noul Cod Penal referitor la interceptari, unii juristi au considerat ca o astfel de modificare prin OUG ar fi neconstitutionala.

Intrebat cu privire la oportunitatea unei astfel de masuri, premierul Victor Ponta a declarat:

„Cum să modificăm, dom’ne? Nu ai când să modifici, că nu mai e nicio şedinţă de guvern, cum să modificăm ? Nu cred că e constituţional să modificăm prin ordonanţă de urgenţă„.

In replica, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean, a emis o interpretare proprie. Acesta considera ca modificarea ceruta de presedinte se poate realiza in perfect acord cu normele Constitutionale.

„Nu este nicio problemă cu ordonanţa de guvern. Au mai fost cazuri în care s-a dat. (…) Nu împiedică Constituţia să se dea o ordonanţă pentru modificarea legii penale”, a declarat Zegrean, citat de Mediafax.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.