Jurnalistii de la Huffington Post au alcatuit un top al celor mai impresionante 10 castele din lume, cetatea medievala Fagaras situandu-se pe pozitia secunda in acest clasament. 

„Amplasata chiar in inima Romaniei, fortareata Fagaras din orasul cu acelasi nume reprezinta una dintre cele mai mari si mai bine pastrate complexe feudale de tip castel. Cetatea e cel mai vizitat obiectiv din oras. De-a lungul intregului secol 17, cetatea a fost marita permanent, reflectand cresterea puterii si a bogatiei acestui centru care isi exercita influenta asupra celei mai mari parti din Transilvania si Romania centrala”, scriu jurnalistii de la Huffington Post.

In acelasi top al celor mai frumoase castele se mai regasesc cetati din Germania (Castelul Heildelberg), Franta (Castelul din Villandry), Tara Galilor (Castelul Cardiff), Scotia (Castelul Edinburgh) sau Canada ( Fairmont Le Chateau Frontenac).

De altfel, singurul castel considerat de autorii topului mai impresionant decat cetatea Fagaras este castelul Neuschwanstein din Germania, a carui constructie a fost inceputa in 1892.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.