Trec drept un adept al președintelui Iohannis. Poate pentru că l-am votat. L-am votat fără să-l știu. De ce? Fiindcă pe Ponta îl știam și, în locul lui aș fi votat și stâlpul din colț, mai puțin perfid. Mi s-a părut sasul, din auzite la televizor, un om întreg la cap și fără fițăraia balcanică de care sunt sătul.

Am trecut o vreme drept adept al USL și, la grămadă, i-am votat pe Crin Antonescu, Victor Ponta și Daniel Constantin, crezând că meritul unuia nivelează și astupă din defectul altuia. Nu mai suportam numele Băsescu, ideea de Băsescu. Aș fi votat și stâlpul din colț să nu-l mai văd și aud pe fostul președinte. Îl știam din vremea în care, iscălind pe aceeași pagină în calitate de cumpărător norvegian al unor vapoare românești, iscălea fără tremur de stilou, pe aceeași pagină,  și ca ministru adjunct sub calitatea de Vânzător. După ce i-am tot sprijinit cu pixul meu beteag pe useliști, m-am găsit într-o vară singur cu Băsescu. Voiajorii Antonescu și Ponta se dizolvaseră în lumea largă, iar jucătorul ajunsese și arbitru și atacant și de toate. Mi-am îngăduit să-i ameninț că-i voi trimite la origini pe preferații mei politici dacă nu se întorc imediat la treabă. Unul era prin Italia, unul prin America, iar Băsescu, de la Neptun, făcea tumbe artistice zilnice cu elicopterul peste țară. S-au întors, dar degeaba. Unul s-a dus din nou spre patru zări, altul a început o parșivă coabitare.

De ce fac acolada asta? Zilnic îl aud pe Ponta, reparat la genunchi și nereparat la zeflemea, demisionat din fruntea partidului care l-a trimis la Palatul Victoria, dar nedemisionat din postul de stăpân al polonicului bugetar, bătând câmpii. În fiecare zi face mișto de neamț. Ieri zicea că-i președinte de hârtie sau pe hârtie. Toate ședințele de Guvern încep cu miștoul pontist la adresa sasului care nu e ca el geto-dac din Italia albaneză, ci un prăpădit de la Sibiu. Pare că Ponta a rămas premier spre a goli cu totul vistieria, împărțind în dreapta și stânga ce au agonisit alții, adică noi, plătitorii de impozite și, mai mult de atât, spre a-și bate joc de Iohannis. E drept că Iohannis i-a cerut demisia, considerând că asta trebuie să facă în lume orice premier penal. I-a trimis îndărăt, să se mai uite o dată pe el, Codul Fiscal. E dreptul constituțional al președintelui. Ponta și parlamentarii lui, care-s trei sferturi din Parlamentul ăsta gigant, cică s-au uitat și e bun. Atunci președintele îl va promulga. Sunt astea două repere destule pentru a-l consacra pe Ponta exercițiului zilnic de a-l înjura pe Iohannis de mamă, de tată, de anafură? Habar n-am și nu mă muncește găsirea unei explicații. Ce vreau să știu e de ce tace președintele? Că-i tăcut știam. Că vrea să facă altfel de politică am auzit. Dar să taci și când te face unul președinte de nimic și președinte de hârtie? Nițel a lipsit să-l facă de hârtie igienică. Ponta pare soldatul în izmene de la Mărășești-Mărăști-Oituz care caftește cu baioneta un neamț pitit la Cotroceni, într-o tranșee din care scoate capul din când în când, vitejește, unul Mihalache, fost pesedist, fost liberal și eternă mână moartă a tuturor cârmuirilor. Dacă-l compari cu Mihalache, la viteză de rostire, Iohannis vorbește ca o mitralieră. Când rostește o frază șeful de Cancelarie prezidențială ai timp să numeri până la zece după fiecare cuvânt pe care-l spune și tot mai rămâne o pauză să-l îngaime pe următorul. Unde ești domnule președinte? Vara e lungă! Scurteaz-o! Nu vreau să fii ca Băsescu, dar tare aș vrea să te aud într-o zi răspunzând unei înjurături cu o înjurătură. Ce dracu, înjură și nemții, i-am auzit eu! Că te porcăiește Ponta și suporți e treaba matale. Dar, numărându-mă printre ăia șase-șapte milioane de votanți, cer dreptul la demnitate, fiindcă mă simt și eu insultat. Nu mă lăsa să mă enervez, domnule Iohannis, că eu când încep să înjur, nu mă mai uit și înjur la grămadă.

Articol publicat pe ampress.ro

loading...

2 COMENTARII

  1. Felicitări maestre!În sfârșit o opinie obiectivă!Subscriu la tot ce ai scris maestre și și eu l-am votat pe Iohannis din exact motivele pe care le-ați enunțat

  2. Stimate domn L.Avramescu nu mai asteptati ,,injuraturi”si raspunsuri pe masura insultelor primite,din partea alesului dvs si …recunosc si al meu….caci e ca si cum l-ati astepta pe Godot !
    Dl Johannis este IMPENETRABIL iar neamtul spre deosebire de rom sau ungur nu prea are injuraturi.Traiesc printre ei de 43 de ani si va garantez ca mai mult de 2-3 vorbe grele restul nu exista.Neamtul cand e suparat ori da cu pumnul in masaori….isi arunca paltonul cat colo….
    In ceea ce il priveste pe fostul presedite,dl Traian Basescu,parerile si aprecierile noastre se despart fundamental.Daca as fi avut ded ales intre stalpul din colt si V Viorel Ponta,alegeam cu ochii inchisi ,,Stalpul” daca insa aveam de ales intre CANDIDATUL X si TRAIAN BASESCU cu mana pe inima ii dadeam votul meu,celui din urma. Daca privesc ce indivizi se agita in spatiul politic autohton,cat de incapabili sunt sa se exprime,sa ia hotarari cat decat corecte,ei bine prin comparatie dl Traian Basescu chiar si din pozitia de om isit la pensie,ramane singura voce a unei OPOZITII inexistente,confirma la fiecare aparitie ca e singura persoana cu adevarat informata , care e capabila si face fata cu brio oricarui ,,razboi” , care incaseaza lovituri de tot felul inclusiv sub centura dar nu uita sa fie relaxat pastrandu-si simtulumorului nealterat,care reuseste cuusurinta sa se exprime articulat si pe intelesul tuturor,chiar daca nu intotdeauna vocabularul este dintre cele despre care se poate spune ca e un model de ,,eleganta”.Cat despre multiplele dosare,condamnari,catuse etc etc.cu care era permanent amenintat si se astepta cu ,,infrigurare” sa nu mai beneficieze de imunitatea ce i-o conferea pozitia de Presedinte al tarii ptr a fi aruncat in temnita pe viata..in mod inexplicabil(!?!!!).intarzie
    sa apara.Din acest motiv,permiteti-mi dle Avramescu sa consider ca dl.Traian basescu asa ca orice alt cetean al acestei tari ,are dreptul sa se bucure de prezumtia de nevinovatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.