Raluca Prună, ministrul Justiției, anunță că nu vrea să se lanseze în speculații cu privire la „prelungirea sau nu a unor mandate” precum cel al șefului DNA, Laura Codruţa Kovesi, sau al procurorului general, Tiberiu Niţu.

Totuşi, o declaraţie din cel mai recent interviu al ministrului lasă să se înţeleagă faptul că, cel puţin Laura Codruţa Kovesi ar putea fi schimbată în viitorul apropiat.

Într-un interviu pentru România Liberă, Prună a vorbit despre prioritățile mandatului său, printre care se numără preluarea unui sistem informatic dezvoltat gratuit, proiecte de infrastructură judiciară.

Întrebată despre prelungirea mandatelor șefului DNA și procurorului general care expiră anul viitor, Prună a susținut că „ar fi neserios din partea mea să mă lansez în speculații cu privire la prelungirea sau nu a unor mandate„.

Deși legea dă posibilitatea reînvestirii unie persoane, ministrul este de părere că „o procedură de reînvestire a unei persoane care a făcut dovada unei bune administrări, dovada de integritate și profesionalism, ar expune acea persoană criticii unei părți din societate„.

Eu înțeleg din motive de transparență să fac publice criteriile de profesionalism, integritate, performanță, astfel încât să fiu împăcată cu propunerile pe care le pun pe masa CSM-ului și, finalmente, pe masa președintelui. Nu voi face o procedură complicată, pentru că la aceste funcții de conducere în parchete nu vorbim de concursuri.  Am obligația morală, și am să fac asta, să merg personal în țară, la curțile de apel și la parchetele de pe lângă curtea de apel să-i încurajez pe cei integri și foarte buni să-și depună candidatura„, a explicat ministrul tehnocrat.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.