Cum ajunge un tânăr de 36 de ani ministru pentru Energie? Dar cum ajunge același tânăr, dar la vârsta de 28 de ani, proaspăt absolvent de facultate, ataşatul pe probleme de energie al României la Uniunea Europeană? Și cum se ajunge ca primul ministru, Victor Ponta, să-l numească pe  27.02.2013 în Consiliul Consulativ al Autoritatii de Reglementare in Energie (ANRE)? Și cum ajunge mai apoi directorul celei mai mari companii petroliere, Petrom-OMV, ministru în anul în care nu numai că se discută majorarea redevențelor, ci și alocarea altor perimetre petroliere, e greu de spus.

Dacă ne uitam în trecutul tânărului Nicolescu să găsești un om puternic sau un om politic care l-a susținut, nu vedem decât un nume. Iată ce spuneau jurnaliștii de la B1, în urmă cu un an, despre actualul ministru al Energiei.

„Și-a dorit mai mult după terminarea studilor și a schimbat cercetarea cu Administrația Publică, sub comanda lui Iuliu Winkler, fostul ministru pentru Comerț. I s-a ivit șansa să participe la un concurs pentru a reprezenta Romania la Uniunea Europeană pe probleme de energie”, se spunea la B1 despre Nicolescu.

Deci, cine este Iuliu Winkler care pare să fie cel care l-a luat sub aripa sa pe noul ministru atunci când nimeni nu auzise de el? Potrivit, Wikipedia, Iuliu Winkler „este un politician român de etnie maghiară, care a îndeplinit, în perioada 29 decembrie 2004 – 5 aprilie 2007, funcția de ministru delegat pentru comerț în cadrul Guvernului Tăriceanu, fiind propus de către UDMR”.

În paralel, a îndeplinit și funcția de vicepreședinte al Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări al Eximbank România (ianuarie 2005 – iulie 2007). Ca să ia și omul un ban grămadă. El a fost desemnat apoi de către UDMR pentru a ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul pentru IMM-uri, Comerț, Turism și Profesii Liberale.

Prin decretul președintelui României din 30 iulie 2007, publicat in Monitorul Oficial nr. 516/31.07.2007, Iuliu Winkler a fost numit Ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației. El și-a preluat atribuțiile de ministru în mod oficial la data de 7 august 2007, în urma depunerii jurământului de credință în prezența președintelui României

Așadar, Răzvan Nicolescu, în vârstă de 36 de ani,  a fost manager în compania petrolieră OMV Petrom (SNP) şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din domeniul Energiei (ACER).

Primul ministru, Victor Ponta, și-a dat seama însă de anul trecut de capacitatea tânărului, deoarece l-a numit pe  27 februarie 2013 în Consiliul consulativ al Autoritatii de Reglementare in Energie (ANRE). Decizia premierului a fost publicată în Monitorul Oficial

În perioada 2006 – 2008 a fost ataşat pe probleme de energie al României la Uniunea Europeană, iar în perioada 2007-2008 a reprezentat România în grupul de dialog UE-Rusia pe probleme energetice.

”M-am inscris la acel concurs, am câștigat concursul și din 2006 am început să lucrez la Bruxelles ca diplomat roman, ca reprezentant al Romaniei la U. E pe probleme de energie”, a declarat Nicolescu în anul 2012 pentru B1.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru investire in functia de Ministru delegat pentru Energie,ceea ce arata ca tanarul are competenta si, fiind tanar ,sper ca este si informat foarte bine cu privire la politicile energetice ce trebuiesc aplicate.
    Fiind din acelasi oras si stiindu-l un foarte bun jucator de sah
    cred ca va face treaba buna.
    Eu astept si-l voi urmari ,are comunicare buna sper sa se vada succesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.