Soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu sunt deshumaţi astăzi. La exhumare se vor lua câteva probe biologice ce urmează a fi trimise la un laborator pentru testarea ADN. Astfel, se va putea afla dacă rămăşiţele din cele două morminte sunt sau nu ale soţilor Ceauşescu.

Deshumarea lor are loc la cererea lui Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu. Acesta vrea să afle dacă cei doi sunt îngropaţi în cimitirul Ghencea Militar. Vreme îndelungată, Zoia Ceauşescu a încercat să demonstreze că părinţii ei nu sunt îngropaţi la cimitirul Ghencea Militar. A cerut şi exhumarea lor, însă ani la rând magistraţii nu au fost de acord. A murit şi ea, fără să afle adevărul.

„Nu era nevoie de nicio aprobare. Trebuia o aprobare doar pentru transport. Astăzi urmează doar deshumarea şi prelevarea unor probe, rămăşiţe, oase, după care se vor înmormânta la loc. Noi am parcurs un drum foarte lung pentru că nu ştim dacă părinţii sunt înmormântaţi acolo”, a declarat pentru REALITATEA TV Mircea Oprean.

„Dacă nu sunt îngropaţi aici, vom da statul român în judecată, pentru că el trebuie să ştie unde sunt rămăşiţele. Iliescu, Voican – Voiculescu, Petre Roman şi ceilalţi trebuie să răspundă pentru aceste crime”, a mai spus el.

Foto- umbluliber.com

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.