Home Religie Naşterea Maicii Domnului

Naşterea Maicii Domnului

by Ioana Popescu

Sărbătoarea este cunoscută în popor şi sub numele de Sfânta Maria Mică, pentru a fi deosebită de Adormirea Maicii Domnului, din 15 august, numită Sfânta Maria Mare.

Naşterea Maicii Domnului este una dintre cele patru sărbători dedicate Fecioarei Maria. Potrivit tradiţiei, în ziua de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri şi se duc la biserică fructe, pâine şi lumânări, pentru a fi sfinţite.

Potrivit statisticii, în România, peste 1.800.000 de femei poartă numele de Maria, Mărioara, Mariana şi în jur de 400.000 de bărbaţi se numesc Marian sau Marin.

Naşterea Maicii Domnului este prima sărbătoare din anul bisericesc care începe pe 1 septembrie.

Sfânta Scriptură nu ne oferă informaţii despre Naşterea Maicii Domnului. Acest eveniment este relatat în scrierile apocrife. Protoevanghelia lui Iacov, o lucrare iudeo-creştina din secolul al II-lea, oferă mai multe amănunte despre originea şi copilăria Maicii Domnului. Potrivit cercetătorilor, fragmentul care face referire la Fecioara Maria, a fost scris în jurul anului 140. Deşi nu este considerată o scriere canonică, informaţiile oferite pot fi considerate veridice, cu rezervele de rigoare.

Citiţi mai multe despre această mare sărbătoare pe crestinortodox.ro

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.