Panouri publicitare cu mesajul „Nu-ţi lăsa banii în plata Domnului” au apărut în apropierea zonei unde va fi amplasată „Catedrala Mântuirii Neamului”.

Asociaţia Secular-Umanistă (ASUR) din România a amplasat aceste panouri în semn de protest faţă de scutirea bisericii de la impozitul pe venituri.

Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) protestează împotriva neimpozitării bisericii cu panouri publicitare. Românii care vor trece prin Piaţa Constituţiei pot afla de pe aceste panouri că în România sunt 18.300 de biserici şi doar 4.700 de şcoli generale şi 425 de spitale.

„În România, în ultimii 15 ani, s-a inaugurat câte o biserica nouă la fiecare două zile, nota de plată fiind achitată, într-o măsură semnificativă, de bugetul de stat sau de către bugetele locale. În România, în aceeaşi perioadă, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educaţiei, s-au desfiinţat peste 21.000 de unităţi de învăţămînt, echivalent cu dispariţia a patru şcoli în fiecare zi a fiecărui an!”, se arată într-un comunicat la ASUR.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.