Monica Iacob Ridzi îi cere președintelui Iohannis să o graţieze. Tiberiu Iacob Ridzi a confirmat pentru presă că a depus o cerere de graţiere în soției sale, Monica Iacob Ridzi.

În document au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât şi situaţia celor doi copii ai lor.

Administraţia prezidenţială a confirmat, pentru MEDIAFAX, că cereea de graţiere a fost înregistrată joi, în jurul orei 12.30, potrivit şefei Departamentului de comunicare, Daniela Bârsan.

Potrivit legii, graţierea este măsura de clemenţă ce constă în înlăturarea, totală sau parţială, a executării pedepsei aplicate de instanţă ori în comutarea acesteia în una mai uşoară.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, dosarul care cuprinde cinci bilbliorafturi urmează să fie analizat, pentru a se stabili dacă poate fi înregistrat ca şi cerere de graţiere.

Conform procedurilor, în cazul în care acesta va fi înregistrat la Administraţia Prezidenţială, va merge la Ministerul Justiţiei, care trebuie să dea un aviz privind cererea de graţiere a Monicăi Iacob Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta în perioada de carantină.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.