Miercuri dupa amiaza, incepand cu orele 17.30, mii de romani si-au anuntat prezenta la mitingul de solidarizare cu romanii din Harghita, Covasna si Mures. In cele mai importante orase ale tarii au fost obtinute autorizatii, iar evenimentul pare ca va reuni sute, poate chiar mii de romani din toate zonele tarii.

Intr-un apel lansat pe retele de socializare, „romanii de peste tot” sunt chemati sa vina in centrul orasului in care locuiesc, cu steaguri si alte simboluri nationale, pentru a-si demonstra solidaritatea cu situatia romanilor minoritari din Ardeal, acolo unde lideri ai partidelor extremiste maghiare au organizat recent  evenimente cu caracter anti-romanesc. Intalnirea nu are un caracter politic.

Lista locurilor de intalnire

Alba Iulia (in fata prefecturii),

Arad (în Centru, la Crucea Martirilor),

Aușeu (la Primarie),

Bacău (in faţa Consiliului Judeţean),

Baia Mare (in faţa Prefecturii),

Bârlad (in faţa Primăriei),

Botoșani (în faţa Prefecturii),

Brașov (în faţa Prefecturii),

Bucuresti (in Piata Universitatii, la Fantana de la Arhitectura),

Buzău (in fata Primariei),

Deva (in faţa hotelului Deva),

Galați (in faţa Prefecturii),

Iași (Piaţa Unirii, statuia lui AI Cuza)

Londra, UK (Trafalgar Square),

Mangalia (in faţa Primăriei)

Nadăș (n fata Bisericii)

Oradea (la Statuia lui Mihai Viteazu)

Piatra Neamț (in fata Teatrului Tineretului)

Râmnicu Vâlcea (la statuia Libertatii)

Satu Mare (pe platoul din faţa Prefecturii)

Slatina (la statuia lui A.I. Cuza, in fata magazinului Oltul)

Targu Mures (in fata statuii lui Avram Iancu, incepand cu ora 16.00),

Timisoara (in Piata Victoriei, in fata Operei).

loading...

4 COMENTARII

  1. Stau si ma intreb cum se simt copiii din familii mixte sau aceste familii. In loc ca noi sa promovam intelegerea si buna convietuire facem mitinguri anti-maghiare. Cu ce e vinovat ungurul ala din Bihor ca in 1920 granita a trecut pe langa satul lui iar el a ramas in Romania si la fel cu ce e vinovat romanul din Cernauti ca in ’40 Bucovina a fost rupta in doua. Istoria e istorie dar tocmai de aia trebuie sa ne respectam intre noi si sa nu ne gandim ca facem nici o concesie nimanui pentru ca statul roman acorda anumite drepturi minoritatilo pentru ca este un lucru firesc. Tori romanii au dreptul sa-l citeasca pe eminescu la scoala la fel cum toti maghiara au dreptul sa-l citeasca pe petofi sandor.

    • Sunta laudabile „bunele tale intentii” , dar uiti ca cei care provoaca romanii si aceste reactii ale lor, sunt tocmai cei pe care-i sustii. Daca secuii su ungurii sunt agresivi, sunt „de inteles” in viziunea ta, dar daca romanii reactioneaza, inseamna ca „nu ne respectam intre noi”. Hai, las-o mai incet cu aceasta politica parsiva, ca nu mai tine; de prea multe ori v-ati data arama pe fata; si nu uitati, haiducii, au fost si sunt ROMANI, proveniti din DACI !!!

    • Frumos exprimat si gandit mai ales! Din pacate oameni cu simtul realitatii, ca tine, sunt prea putini in RO. deci gandurile si indemnurile tale nu ahung la nici o adresa, fiindca marea majoritate de romani sunt ca cel ce vrea sa faca pe inteligentul si iti raspunde…adica sunt salbatici, plini de ei si intoleranti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.