Premierul Victor Ponta si-a anuntat, miercuri, pe pagina personala de facebook, speranta ca scriitorul Mircea Cartarescu sa obtina un premiu Nobel pentru literatura la editia din acest an a celebrelor distinctii. In replica, autorul s-a declarat dezgustat de „urarile” premierului pe care a anuntat public ca le respinge.

„In ceea ce ma priveste, resping cu dezgust urarile d-lui Ponta”, a precizat scriitorul, sub forma unui comentariu pe pagina unei persoane care preluase mesajul transmis de candidatul PSD Victor Ponta.

Liderul social-democrat si-a schimbat, in ultimii ani opinia fata de Mircea Cartarescu, scriitorul pe care, in 2010, il considera un „propagandist nazist”.

Intr-o postare pe blogul personal, Ponta aprecia in urma cu 4 ani, ca un editorial scris de Mircea Cartarescu pare sa fie scris de „faimosul propagandist nazist” Josef Goebbels. In plus, Ponta il acuza atunci pe Cartarescu de faptul ca manifesta „ura evident de sorginte si de exprimare nazista” la adresa sa.

„Evident ca oamenii nu se schimba in esenta lor, pot fi si acum si aici la fel de dominati de ura irationala, de lacomie sau de divinizare a unor conducatori fetisizati, ca si in urma cu 80 de ani!”, aprecia Ponta.

Citeste si: Victor Ponta, simpatii comune cu Traian Basescu: Spera la un premiu Nobel pentru Mircea Cartarescu. Ce nu stie premierul despre cea mai importanta distinctie pentru literatura

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.