Ministrul Sănătăţii a solicitat managerilor de spital din România să ia probe şi să analizeze dezinfectanţii, dar şi controale în toate spitalele.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că în problema dezinfectanților din spitale unii nu și-au făcut datoria cum trebuie.

„Și aici avem o situație unde principiul lasă că merge și așa este extrem de păgubos. Este clar că aici unii nu și-au făcut datoria cum trebuie și în consecință vom avea o analiză și vom trage concluziile care se impun”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

O anchetă realizată de Gazeta Sporturilor a scos la iveală nereguli grave privind dezinfectanţii folosiţi  în spitalele din România.

Statul român nu controlează compoziția niciunuia dintre acești dezinfectanți în vreun laborator, ci doar compară etichetele cu avizele.

Ancheta realizată de Gazeta Sporturilor arată că un biocid folosit în peste 350 de spitale din România, care a fost analizat la un laborator, este diluat de 10 ori.

Testul a fost plătit de jurnaliştii care au realizat investigaţia, la laboratorul de stat Icechim, şi a dezvăluit că substanţa este diluată faţă de etichetă.

„În Suprasept, substanța activă glutaraldehidă este diluată de 10 ori. Iar substanța activă clorură de didecildimetil amoniu este diluată cu 30%”, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.

Testul a costat, conform sursei citate, 800 de lei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.