Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat a că va promova abrogarea articolului care permite ca deţinuţii care scriu cărţi ştiinţifice să primească o reducere de pedeapsă cu 30 de zile, pentru fiecare carte.
„Propun ca printr-o ordonanţă de Guvern să fie abrogată această dispoziţie. Odată cu ordonanţa, voi pune pe masa Guvernului şi regulamentul de aplicare a legii”, a declarat ministrul.
„Cineva care scrie astăzi o lucrare și care nu a primit deja beneficiul reducerii pedepsei în fața unei instanțe nu va mai beneficia. Putem să scriem în continuare și eu doresc ca cei care scriu din dragoste de carte să continue să o facă, mai cu seamă că am citit că scrisul face bine tuturor. Putem să scriem, dar nu vom mai aveam beneficiul reducerii de 30 de zile”, a precizat ministrul.
Există o anchetă declanşată de DNA, eu la nivel administrativ am cerut Corpului de Control al premierului să facă o anchetă administrativă. La acest moment nu putem vorbim de acţiuni disciplinare în privinţa judecătorilor care au dat hotărâri de eliberare condiţionată a deţinuţilor care au scris cărţi”, a mai declarat Raluca Prună.

 

La nivelul anilor 2014 si 2015 conform ultimelor cifre primite astazi am avut în 2014 – 90 de astfel de lucrari, în 2015 – 340 de astfel de lucrari, adeclarat ministrul Justiției

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.