Preşedintele Traian Băsescu i-a indus în eroare pe românii stabiliţi în America şi pe ziariştii prezenţi la întâlnire atunci când le-a spus că a evitat să anunţe proiectata sa întâlnire cu Barack Obama pentru ca analiştii să nu-i strice vizita. A minţit. Pentru că nu era proiectată nicio întâlnire. Şi dacă mulţi dintre români pot fi păcăliţi, acest lucru nu se poate întâmpla şi la nivelul guvernelor lumii ori al mass-mediei internaţionale.

Agenda de lucru a Preşedintelui Traian Băsescu a fost improvizată. Tocmai pentru că nu era planificată nicio întâlnire cu omologul său american. Au fost rostite doar câteva politeţuri. Şi au fost atacate teme cât se poate de banale. Şi de inutile. De la Washington, Preşedintele Traian Băsescu nu s-a întors cu niciun rezultat semnificativ care ar putea fi în beneficiul românilor. Cel mult, s-a întors cu un câştig electoral, în măsura în care întâlnirea de la Casa Albă îi poate aiuri pe unii cetăţeni mai puţin informaţi.

Acordul tehnic privind scutul antiracheta de la Deveselu nu a necesitat nici semnatura şi nici prezenţa domnului Traian Băsescu. Ci doar a şefilor dimplomaţiei celor două state. În al doilea rând, nu era necesar ca acest moment să se consume la Washington. El se putea întâmpla, la fel de bine, şi la Bucureşti. Iar prezenta doamnei Hillary Clinton la Bucureşti ar fi fost, cu certitudine, un câştig real pentru imaginea României în lume.

Dar domnul Traian Băsescu a ţinut morţiş să se afle la Washington. Şi, prin prezenţa sa acolo, să forţeze o întâlnire cu vicepreşedintele Joe Biden. Şi, forţând această întâlnire, pe care înaltul demnitar american nu mai avea cum s-o evite, se crea şi posibilitatea ca Preşedintele Obama însuşi să-şi schimbe din mers agenda de lucru şi să se întâlnească, în fugă, cu şeful statului român.

 

Cititi mai mult pe CorectNews

http://www.corectnews.com/politics/mesaj-intern-nu-si-extern

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.