Preşedintele Alianţei Noastre România (ANR), Marian Munteanu, a afirmat că a deschis zeci de acţiuni în instanţă împotriva unor lideri politici care l-au acuzat de colaborare cu fosta Securitate.

El a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că i-a dat în judecată, printre alţii, pe Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei, Remus Cernea, Nicolae Manolescu, pe motiv că l-au acuzat că a fost colaborator al Securităţii, atâta timp cât Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a infirmat acest lucru, scrie Agerpres, potrivit dcnews.ro.

„I-am dat în judecată. Am procese suficiente şi o să câştigăm. Şi o să câştig şi o grămadă de bani. Nu dau doi bani pe toate trăncănelile legate de CNSAS. Cine vrea să le creadă să fie sănătos. Nu dau bani pe toată maşinaţiunea. E o neruşinare”, a afirmat Munteanu.

Liderul ANR susţine că va solicita, în acţiunile deschise la Tribunalul Bucureşti, daune morale de câte un milion de lei de la fiecare persoană în parte. El îşi propune ca banii pe care îi va câştiga în instanţă să fie folosiţi fie pentru finanţarea unor lăcaşe de cult, fie a unor instituţii sociale.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.