Home Actualitate Mâncărurile care devin TOXICE dacă sunt REÎNCĂLZITE

Mâncărurile care devin TOXICE dacă sunt REÎNCĂLZITE

by I. B.

Potrivit Agentiei pentru Standardele in Mancare, trebuie sa evitam sa incalzim unele preparate, arata The Mirror.

Opt mancaruri care nu se reincalzesc:

1. Telina – este buna in supa, insa atunci cand o reincalziti, scoateti telina din ea. Nitratii din leguma pot fi o problema, intrucat caldura ii poate transforma in substante toxice.

2. Ouale – preparatele care contin ou pot fi reincalzite in siguranta, insa feriti-va de ouale fierte sau amestecate; reincalzirea lor va pot imbolnavi.

3. Spanacul – asemenea telinei

4. Ciupercile – trebuie mancate la scurt timp de la gatire

5. Cartofii – daca sunt lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi sunt bagati la frigider, pot fi mediul ideal pentru aparitia botulismului, iar la reincalzire riscul creste.

6. Puiul – Reincalzirea carnii de pui, dupa ce a fost tinuta in frigider, poate cauza probleme digestive.

7. Sfecla – bogata in nitrati, aceasta leguma poate cauza dureri de burta, asa ca este mai bine sa fie consumata rece, dupa ce a fost gatita.

8. Orezul – Este una dintre cele mai reincalzite mancaruri, insa poate deveni toxic dupa reincalzire.

Sursa- csid

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.