Potrivit Agentiei pentru Standardele in Mancare, trebuie sa evitam sa incalzim unele preparate, arata The Mirror.

Opt mancaruri care nu se reincalzesc:

1. Telina – este buna in supa, insa atunci cand o reincalziti, scoateti telina din ea. Nitratii din leguma pot fi o problema, intrucat caldura ii poate transforma in substante toxice.

2. Ouale – preparatele care contin ou pot fi reincalzite in siguranta, insa feriti-va de ouale fierte sau amestecate; reincalzirea lor va pot imbolnavi.

3. Spanacul – asemenea telinei

4. Ciupercile – trebuie mancate la scurt timp de la gatire

5. Cartofii – daca sunt lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi sunt bagati la frigider, pot fi mediul ideal pentru aparitia botulismului, iar la reincalzire riscul creste.

6. Puiul – Reincalzirea carnii de pui, dupa ce a fost tinuta in frigider, poate cauza probleme digestive.

7. Sfecla – bogata in nitrati, aceasta leguma poate cauza dureri de burta, asa ca este mai bine sa fie consumata rece, dupa ce a fost gatita.

8. Orezul – Este una dintre cele mai reincalzite mancaruri, insa poate deveni toxic dupa reincalzire.

Sursa- csid

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.