Saint-Paul de Vence. Un loc mai puţin celebru decât Cannes, Nisa, Saint Tropez şi ce-o mai fi pe Coasta de Azur, pe unde se-mbulzeşte lumea. Deh, ca la pomul lăudat… Saint-Paul de Vence are parfum. Are istorie, e romantic. Un sătuc, aş zice, construit în jurul unei cetăţi. Sau e chiar cetatea, nu ştiu. Cert e că îl recomand celor care ajung prin Provence şi nu prea ştiu încotro s-o apuce. Mai ales dacă vor să fie romantici sau dacă vor să (se) convingă că mai au o urmă de romantism, în ciuda vremurilor pe care le trăim sau de ce nu? au de impresionat vreo fată! (Garantez succesul!).

Şi poate aveţi voi norocul să întâlniţi vreun bătrân care mai vorbeşte occitana, limba trubadurilor! Noi n-am avut.

Cu străduţe înguste, pavate într-un stil unic (eu, una, nu am mai întâlnit altundeva aşa ceva)

Cu multe ateliere de pictori contemporani şi galerii de artă, cu tradiţie ca oraş preferat de pictori (celebrul pictor de origine rusă Marc Chagall este unul dintre ei), cu o perspectivă unică aupra locurilor înverzite şi pline de vile moderne din zona Alpes-Maritimes

Cu magazinaşe cochete (ei, bine, aici am văzut chiar şi Blanc du Nil!)

Cu restaurante tipic provensale unde poţi mânca foie gras, gaspacho şi multe alte specialităţi…

Saint-Paul de Vence nu trebuie omis de pe lista obiectivelor de vizitat.

Şi, tot aici, este unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Europa: La Colombe D’Or, care i-a găzduit, de-a lungul vremurilor, pe celebrii Matisse, Picasso, Braque, Calder si Leger şi care au lăsat, la plecare, picturi care sunt expuse acum în holul hotelului sau pe pereţii unora dintre camere.

Într-o normalitate dezarmantă.

NR: Mai multe amănunte despre vacanţa Manei Ciutacu găsiţi pe http://www.mana.ciutacu.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.