Ludovic Orban somează PSD să-i retragă sprijinul politic vicepremierului Gabriel Oprea pentru a fi demis sau suspendat din funcție.

„Somăm PSD să-i retragă sprijinul politic lui Gabriel Oprea astfel încât să fie inițiat demersul de suspendare sau de demitere din funcție a lui Gabriel Oprea, altfel ancheta nu se poate desfășura în condiții de legalitate și cu șanse de a se afla adevărul. Solicităm PSD ca începând de săptămâna viitoare să nu mai obstrucționeze demersurile noastre parlamentare”, a spus Orban, într-o conferință de presă la Parlament

„Cred că în ceea ce privește ancheta penală în cazul lui Oprea sunt întrunite elementele infracțiunii de abuz în serviciu, iar sediul materiei nu este la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, ci la DNA. Sunt convins că atâta timp cât dl Gabriel Oprea rămâne ministru de Interne ancheta va fi obstrucționată, pentru că în calitate de ministru poate să distrugă probe, poate să influențeze martori fiind șeful celor care trebuie să furnizeze informații și care trebuie să dea declarații, de asemenea poate să fabrice documente în favoarea sa”, a spus liberalul.

Orban a declarat că în deplasarea de  restaurant spre casă  Oprea a folosit coloana oficială însoțită de poliție, afirmând că astfel se constituie elementele pentru abuz în serviciu, adăugând că a mințit când a spus că a fost la SRI.

„Cramponarea de putere se validează faptul că cei din coaliția majoritară obstrucționează justiția. (…) Nu există un interes real pentru a da la o parte toate petele, găurile negre care există în cariera mai mult decât stranie a lui Gabriel Oprea. L-am văzut în posturi care mai de care mai ciudate (…) Declarația lui de avere te duce cu gândul că parcă în viața lui i-a apărut peste noapte o avere ca și cum ar fi întâlnit peștișorul de aur. Nici până azi ANI nu a clarificat aceste lucruri. Întreaga carieră universitară este o sfidare la adresa mediului universitar (…) cariera militară este o sfidare la adresa a ceea ce înseamnă armata și haina militară. Gabriel Oprea este o rușine pentru haina militară. Nici până astăzi nu s-a elucidat cum și-a luat gradele, pe ce merite, dacă s-a respectat legea, nimeni nu vrea să elucideze aceste lucruri. (…) Întreaga carieră a lui Gabriel Oprea înseamnă impostură, trădare, un comportament nedemocratic”

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.