România trebuie să elaboreze un plan pentru atingerea obiectivelor din Pactul Ecologic European (Green Deal), care este „o adevărată religie” la Bruxelles, a declarat premierul Ludovic Orban, la Conferinţa “Green Deal România – Finanţare, strategie, provocări şi soluţii”, care se desfăşoară la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

„La ora actuală, la Bruxelles, cel puţin la nivelul Comisiei Europene, dar nu numai, este o adevărată religie cu Green Deal şi aproape orice argument încerci să pui în discuţie este respins ab initio şi există, practic, un angajament total pentru obiectivele stabilite, de neutralitate până în 2050 şi de reducere până în 2030 cu 55% a emisiilor de gaze de seră, de gaze care provoacă efectul de seră sau bioxid de carbon. (…) Trebuie să ne acomodăm cu această idee şi va trebui să respectăm aceste obiective”, a declarat premierul României.

Premierul a precizat, de asemenea, că toți actorii afectați de Green Deal trebuie să participe, alături de Guvern, la elaborarea acestui plan.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.