Premierul Ludovic Orban I-a acuzat pe judecătorii Curții Constituționale, că  „decizia CCR încalcă dreptul fundmanetal prevăzut în Constituție, dreptul la viața, dreptul la sănătate – salutul pe care ni-l dorim, primul bun la care ținem cu toții.”

„Decizia Curtii arată că acești oameni au pierdut orice legătură cu societatea românească. Judecătorii CCR vor să îi ajute pe cei care încalcă legea, o minoritate. Nu au pic de respect pentru cei peste 90% dintre cetățenii României care respectă legea.

Interesul nostru este să păzim viața cetațenilor români, să reducem riscul răspândirii epidemiei de Coronavirus. Decizia CCR încalcă dreptul fundmanetal prevăzut în Constituție, dreptul la viața, dreptul la sănătate – salutul pe care ni-l dorim, primul bun la care ținem cu toții. Avocatul Poporului, prin vocea PSD, ALDE și a lui Ponta, calcă în picioare acest drept funadamental privind viața și sănătatea. (…)  Nu putem accepta ceea ce face CCR și Avocatul Poporului. Nicio țară din UE nu s-a confruntat cu așa ceva. Nicio țară nu a fost lipsită de instrumente pentru a impune respectarea legilor și a regulilor, mai ales într-o situație atât de gravă cum e epidemia de coronavirus”, a declarat Ludovic Orban.

 

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.