Premierul Ludovic Orban a declarat că am rămas „stupefiat” de decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării  prin care președintele Klaus Iohannis a fost amendat.

„Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a așa-zisului CNCD – Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea și cu regimul sancționatoriu pentru discriminare.

Președintele României este victima unei decizii pur politice care arată clar că toate instituțiile care sunt cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituției și împotriva legii.

Practic, președintele României a fost sancționat, nu pentru că a făcut vreo discriminare, ci a fost sancționat pentru că acționat în spiritul Constituției, apărând un principiu constituțional, principiul integrității, și pentru că a demascat o politică constantă de complicitate a PSD, care, pentru a-și atrage sprijinul UDMR a făcut o serie de compromisuri inacceptabile, votând acte normative în repetate rânduri, cum sunt actele normative prin care practic se instituia obligativitatea utilizării limbilor minorităților peste tot, lăsând să treacă prin adoptare tacită un proiect de lege privind declararea autonomiei așa-zisului ținut secuiesc.

Toate aceste acțiuni ale PSD-ului au arătat în ultimii 3 ani că PSD nu apără interesul României, că PSD, pentru a rămâne la putere, a fost capabil să facă orice compromis împotriva interesului României.

Cum altfel ar putea fi calificate cedarea la o presiune care a fost pusă în cadrul procedurii de aderare la OECD? Au acceptat condiții care au fost puse de un stat – care nu au nicio legătură cu diplomația și care încarcă suveranitatea României invocând acest pretext că urmăresc îndepărtarea unei eventuale exercitări a dreptului de veto în cursul procesului de aderare a României la OECD.

Condamn energic acest comportament neconstituțional, ilegal și împotriva interesului național al unor reprezentanți ai PSD care dețin majoritatea și care au călcat în picioare legea și au transformat o instituție a statului român, care trebuie să apere drepturile cetățenilor, într-o instituție aflată la cheremul PSD și care ia decizii în funcție de coloratura politică a celor care se află în structura de conducere a instituției.”, a declarat Ludovic Orban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.