A adunat mii de pietre cioplite de țărani, din toată țara, și le-a dat suflet. La fel cum a făcut cu poeziile sau cu publicistica lui. A scris, a vorbit și a adunat. Pietre, poezii și articole. Din dragoste pentru acest popor. A vrut să demonstreze că românii nu au doar o civilizație a lemnului, ci și o durabilă și eternă civilizație a pietrei.

Astăzi este ziua lui Lucian Avramescu, un poet, publicist și adunător de pietre, dar mai ales un mare patriot.

Salutați-l și voi pe Lucian Avramescu, la orice oră din zi și din noapte. Va fi bucuros să vă arate Muzeul Pietrei aflat la Sângeru, Prahova, la 108 kilometri de borna zero a Capitalei, pe Drumul Vinului, care este, după cum mărturisește chiar el, „nebunia și dragostea mea”.

Intrarea este liberă, fotografiatul permis, iar ghid este – atunci când se află la Sângeru – Lucian Avramescu. Eu am fost și chiar așa s-a întâmplat, intrarea liberă, fotografiatul – o să vă dovedesc, iar ghidul a fost însusi poetul cu care am zăbovit multe ore, până pe înserat. Dacă nu trebuia să ne întoarcem în București, probabil că poveștile continuau, însoțite de vinul de Sângeru, până dimineața.

Nu i-am mulțumit până acum pentru aceste întâlniri, o fac public, însoțite de urarea la mai multe pietre și scrieri. La mulți ani, Lucian Avramescu!

Fotografie-0022 Fotografie-0032 Fotografie-0040fotografie lucian

A adunat mii de pietre cioplite de țărani, din toată țara, și le-a dat suflet. La fel cum a făcut cu poeziile sau cu publicistica lui.  A scris, a vorbit, și a adunat. Pietre, poezii și articole. Din dragoste pentru acest popor. A vrut să demonstreze că românii nu  au doar o  civilizație a lemnului, ci și o durabilă și eternă civilizație a pietrei.

Astăzi este ziua lui Lucian Avramescu, un poet, publicist și adunător de pietre, dar mai ales un mare patriot.

Salutați-l și voi pe Lucian Avramescu, la orice oră din zi și din noapte. Va fi bucuros  să vă arate Muzeul Pietrei aflat la Sângeru, Prahova, la 108 kilometri de borna zero a Capitalei, pe Drumul Vinului, care este, după cum  mărturisește chiar el, „nebunia și dragostea mea”.

Intrarea este liberă, fotografiatul permis, iar ghid este – atunci când se află la Sângeru – Lucian Avramescu. Eu am fost și chiar așa s-a întâmplat, intrarea liberă, fotografiatul- o să vă dovedesc, iar ghidul a fost însuți poetul cu care am zăbovit multe ore, până pe înserat. Dacă nu trebuia să ne întoarcem în București, probabil că poveștile continuau, însoțite de vinul de Sângeru, până dimineața.

Nu i-am mulțumit până acum pentru aceste întâlniri, o fac public, însoțite de urarea la mai multe pietre și scrieri. La mulți ani, Lucian Avramescu!

loading...

2 COMENTARII

  1. In comuna Naeni judetul Buzau pe acelasi drum al vinului puteti vizita un muzeu al pietrei dar si un atelier de prelucrare a pietrei cu o expozitie de lucrari impresionanta Aici veti gasi cioplitori in piatra la lucru Avem si o tabara de sculptura in aer liber cu peste 100 lucrari realizate de artisti plastici cu varste fragede Va asteptam cu drag

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.