Jurnaliștii de la Rise Project  au mers în Brazilia pentru a confirma zvonurile privind casa de vacanță a lui Liviu Dragnea de pe malul Oceanului Atlantic.

foto:Rise Project 

Președintele Camerei Deputaților a fost întrebat despre aceste dezvăluiri:

Eu nu am nicio afacere în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia. E o legendă care circulă de foarte mulți ani, dacă îmi găsiți aceste proprietăți vă promit să le donez„, a afirmat Liviu Dragnea.

Eu merg în Brazilia de 11 ani și vă anunț că am să mai merg așa cum am mai mers și în alte locuri din lume. Am stat în Brazilia în foarte multe locuri, nu am făcut nimic ilegal, încă am dreptul să circul liber în această lume.” a declarat Dragnea

O altă întrebare adresată lui Liviu Dragnea a fost dacă el e cel care i-a făcut legătura lui Costel Comană cu Campos Junior în Brazilia, afirmând că „Nu”, iar apoi întrebat dacă a jucat tenis pe plajă a replicat că „în Brazilia nu se poate juca tenis pe plajă” și că „nu are legătură Brazilia cu Parlamentul”.

Întrebat de o jurnalistă ce a făcut cu „cei 4,9 milioane milioane de lei pe care i-a încasat de la Costel Comana”, Dragnea a replicat nervos „am cumpărat cocotieri”.

Rise Project  a scos la iveală detalii incredibile. Mergând pe firul afacerilor din Brazilia ale milionarului român Cornel Comana, cel care s-a sinucis în urmă cu doi ani în toaleta unui avion care zbura spre Costa Rica, jurnaliștii  de la Rise Project au descoperit legăturile și oamenii lui Liviu Dragnea de peste Ocean.

A fost identificat șoferul șeful PSD, un localnic de 38 de ani, dar și casa în care politicieni și afaceriști români, printre care Mazăre, Comana și Gheorghiaș, petreceau vacanțe luxoase.

“Localnici care ne-au cerut să le protejăm identitatea ne-au povestit cum Campos Junior era practic șoferul lui Dragnea când politicianul venea să se distreze în Fortaleza. Campos Junior l-a preluat pe Dragnea și de la peste 500 de kilometri distanță de Fortaleza de la aeroportul din Natal unde ateriza uneori demnitarul român”, scrie Rise Project.

Campos avea drept de semnătură în locul lui Comana, patronul Regiotrans și a altor două firme deschise peste Ocean, în toate documentele.

RISE Project a investigat modul in care si-a construit Dragnea puterea politica si economica si a descoperit ca premierul Grindeanu nu este singurul interpus al sefului PSD.

In ultimii zece ani, Dragnea si-a consolidat influenta, folosindu-se de un cerc restrans de oameni de incredere.

„Astazi va prezentam filiera braziliana a grupului care l-a ajutat si, la randul lui, a profitat de ascensiunea politica a lui Dragnea: grupul din Cumbuco.

  • am mers pe urmele afacerilor din Brazilia ale unui milionar roman care s-a sinucis în avion si am dat de oamenii lui Dragnea
  • Mugurel Gheorghias, „Melcul”, fost coleg de facultate, coleg de trupa rock de-al sefului PSD și actionar al firmei Tel Drum, a înființat peste ocean o firmă pentru investitii în hoteluri, restaurante și alte imobiliare încă din 2010
  • Gheorghiaș a introdus de cel puțin șase ori în Brazilia, în 2010-2011, bani descriși drept „investitii directe din România”
  • Costel Comana, milionarul care s-a sinucis, și el fost coleg de facultate cu Dragnea, a înființat alte două firme pe malul Atlanticului, cu ajutorul aceluiași localnic care apare în firma lui Gheorghias
  • am identificat vila cu piscina și teren de tenis unde petreceau Dragnea, Comana, Gheorghias și alți apropiati”, scriu jurnalistii  de la RISE Project

 

 

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.