Crin Antonescu avea șanse mari, enorme, să câștige alegerile prezidențiale și să devină un altfel de președinte. Eu personal cred că ar fi câștigat.

Dar, spre bucuria unora, mulți din păcate, din interiorul și din afara partidului, a renunțat, a lăsat locul altora.

Un gest ca cel făcut astăzi de Crin Antonescu este rar și, de aceea, prețios.

“Antonescu a avut o ambiție personală, Antonescu pune interesele lui personale de a ajunge președinte înaintea intereselor partidului, câinele nu pleacă de la măcelărie, nici Antonescu nu renunță la ciolan”, sau tot atâtea acuzații câte a auzit Crin Antonescu, și mai mult decât atât.

Crin Antonescu a decis să renunțe la ministerul Justiției, râvnit de atâția, doar pentru a da un semnat. Crin Antonescu a decis că e dăunător pentru partid să devină anexa PSD, chiar dacă acest lucru, cel puțin teoretic, îi aducea coronița de premiant. Crin Antonescu a renunțat la funcția de președinte al Senatului. Crin Antonescu a renunțat la toate funcțiile politice, dacă pentru ele trebuia să-și vândă sufletul.

Crin Antonescu nu și-a vândut sufletul. Nu a făcut afaceri, nu l-au interesat banii, nu a fost acaparat de sistem. A vrut doar să schimbe ceva. Nu a putut, nu a fost lăsat, a făcut greșeli, dar nu majore.

Poate că dacă le răspundea mai des la telefon și îi întreba mai des pe cei din partid ce e de făcut, dacă îşi alegea mai bine apropiații, oamenii cărora le-a dat funcții, dacă explica mai bine decizia ieşirii din USL, nu avea atâta presiune din interiorul partidului.

Lucruri mărunte, zic eu. E posibil, însă, ca peste ani, ceea ce a făcut Crin Antonescu să fie înțeles. Crin Antonescu și-a luat singur coronița de premiant. Iar asta nu place nimănui.

loading...

30 COMENTARII

 1. Datorită echipei Antonescu, Partidul National Liberal are zestrea cea mai mare de primari, consilieri, parlamentari, inclusivi euro, din toate timpurile. Postdecembriste. Văd, că nici un deontolog nu vorbește despre zestre !
  Antonescu și-a făcut datoria, acum să vină alt lider care să ducă performanțele mai sus !
  Toate bune,

  Misiune îndeplinită
  Maistrul Mircea Diaconu a rupt 6,81% din voturi ! O parte ale PNL. I-a dat lovitura de grație lui Crin Antonescu ! Ce n-au reușit Tăriceanu&Chiliman a reușit actorul. Cunoaștea bine replica: – Și tu, fiul meu, Brutus ? Urmează să contorizăm succesurile demnului urmaș al Ebei ! Curat, Independentă !
  Trei lucruri i-am reproșat, în ultimul an, lui Antonescu. Neieșirea din USL la timp (un proiect necesar, dar puternic virusat), făcându-se părtaș la manevrele oculte ale șobolanilor roșii; punerea soției pe liste, fiind pe linie pcr cu Ponta și Băsescu (o fi știut ce-l așteaptă, asigurându-și pâinea cotidiană !?!)și, mai ales, comunicarea dezastruoasă cu mass media. Consilieri (?) de strânsură !
  În politică nu se joacă cu sentimentalisme telenovelistice. Mai ales în cazul electoratului educat al liberalilor, ușor ipohondru, care a taxat partidul imediat ce a simțit jocul la două capete al liderului. De reținut, numărul voturilor anulate, mai mult sau mai puțin premeditat, fiind cel mai mare din întreaga istorie a alegerilor din România ! La care se adaugă 689.371 de turiști electorali ! Meteahnăveche.
  Scorul obținut de PNL nu este slab. Cum propagă, insistent, casandrele ! Dornice de spectacol și sânge ! Butaforie.
  În concluzie, Crin Antonescu demisionează de la conducerea partidului, deși PNL-ul a strâns, à la Pirus, peste 20%. Parte, prin conturi offshore!
  Revenirea paparudei Tăriceanu, la conducerea Partidului Național Liberal nu se mai pune, după toate piruietele în care i s-au văzut, în toatăsplendoarea, „desuurile roșii”. Superbă replica energică a venerabilului Quintus !
  Plaja politică românească e în plină reamenajare ! Nu doar cea de la Mamaia ! Urmează,firesc, restructurarea Dreptei, clamată de mulți, nedorită de Sistemul cripto-comunist. Cu demisii (neamțul, tot neamț !), fuziuni, trădări, traseism, înscenări, demascări … toate ingredientele circului politic dâmbovițean.
  Totul e să fie fără coana Joițica de Pleșcoi și oamenii toxici ai lui Băsescu. Care, în realitate, sunt ai PSD-ului ! Puțini înțeleg manevra fesenistă, care a otrăvit scena politică postdecembristă aproape 25 de ani.
  Va fi greu cu refacerea Dreptei, după cât a distrus Băsescu, autoinfiltrat pe Dreapta ! Mafiile politice locale pesedisto-pedelisto-penelisto-pompiste au intrat în sevraj ! Ușurel, tovarăși ! DNA-ul veghează ! De la magazie sunt livrate noi tipuri de brățări. De import.
  Sondorii, nu cei de la Chevron, s-au compromis definitiv, prin„pesedizarea exit poll-urilor”. În mod ordinar. Premieră mondială ! De la CSCI la Operations Research, care au creditat PSD-ul cu 44-46% (în realitate 37,60%), umflând, premeditat, și PMP-ul Demisului național. Să fie efectele vizibile ale pactului de coabitare !?!
  Antena 3 și RTV se întrec în osanale aduse contributorilor la hărtănirea liberalilor și victoriei „zdrobitoare”. A celor de ieri, de azi și de mâine ! Din ziariși au devenit, maI toți, analiști virulenți ! De stânga. Frumos spectacol !
  Păcat, la ambele posturi sunt și ziariști buni, unii, făcînd pactul cu diavolul. Roșu. Avem nevoie, mai ales în aceste momente, de câini de pază ai Democrației, cât mai obiectivi. Democrația românească e minoră ! Are nevoie debodyguarzi vrednici. Vedem cum toții violatorii politici o siluiesc permanent ! Biata Constituție nu-i scutită, nici ea, de hărțuiri cotidiene. În șeful de stat urlă, încă, hormonii. Politici. E la vârsta la care, unii, își schimbă nevasta !
  Lucrurile încep să se limpezească. Băsescu devine istorie, oricât se dă el șef de stat. La fel, Udrea&Co. Unguent 001 dă târcoale (la ordin ?!)și dă lecții, pe sticlă, partidelor verișoare ! Out !
  Cât privește ALDE, mulți jurnaliști / analiști se fac că nu știu că este, de fapt, o formațiune de centru-stânga. Chiar m-am mirat ce căuta PNL acolo ! Până la urmă, lumea va înțelege despre ce este vorba. Doar n-o va lăsa pe udreniana de Pleșcoi să reprezinte România în PPE !?!
  Acum, după plecarea majorității toxicilor din PDL se poate merge pe ideea fuziunii. Să vedem cu ce viteză !
  Constat, că nu liberalii de rând sunt îngrijorați de mișcările de la vârf, ci tocmai șobolanii roșii. Ai lui Ponta și Băsescu. Ăștia plâng pe toate canalele, de mama focului, de grija poporului liberal. „Ați fost trădați, ați fost manipulați, ați … !” În loc să-și vadă de bubele lor ! Penale ! Toate conservele, plantate din timp ca liberali, explodează cu jerbe de scântei ! Efecte zero !
  Analiza arată că Partidul Național Liberal a luat, exact, procentele obișnuite. Adăugați o parte din procentele rupte de actorul zilei și veți trage concluziile. PNL are un electorat educat. Nu prea oscilant. Doar în București, unde scenarita e vehiculată la toate colțurile. „Stai, să-ți spun eu, mon cher, cum stă treaba !”
  Datorită echipei Antonescu partidul are zestrea cea mai mare de primari, consilieri, parlamentari, inclusivi euro, din toate timpurile. Postdecembriste. Văd, că nici un deontolog nu vorbește despre zestre !
  În U.E. bătălia se finalizează, noii europarlamentari intrînd în pâine. Imediat !
  Proiectul celei de a doua uniuni europene intră într-o nouă etapă !
  N.B. Bună replica „șefului de stat”, interceptată de serviciile speciale după incidentul de la Constanța, cu tânărul ce l-a fitirisit pe chei:
  „- Nu știu cum să-ți spun, Maria, la câte-am făcut, o meritam din plin !”
  Cred că, mai întâi, trebuie expertizat psihiatric Demisul național. Papa a putut să-l ierte imediat pe cel care l-a împușcat, iar el ține morțiș să-l bage în pușcărie pe tânărul Zglobiu (ce nume predestinat !?!). Rușine !
  Mircea Diaconu a prezentat nota de plată a campaniei electorale. 1.000 (o mie) de euro. Deși, în România, plățile se fac în lei ?!? Cred că a uitat niște zerouri ! Cât costă, de pildă, minutul de emisie pe Antena 3 și RTV la ora de vârf ? Sau toți independenții au beneficiat de același tratament și nu știu eu ? Stupefiantă declarația: „Nu m-a ajutat nimeni și nu sunt dator nimănui.” Maistre, vezi să nu te-audă ăștia de la Antena 3 ?! S-ar putea să se supere ! Când se supără pun drujba vocală în funcțiune, scot dosarul negru și nu te mai spalătoată Dâmbovița ! Știu și ei că nu ești chiar Maica Tereza !
  S-ar putea să se supere și PSD ! Însuși Ponta a declarat că te-a sprijinit în mod direct. Se poate ?! Nu-i frumos, mon cher !
  Toate bune !

  • Va felicit! Este una dintre cele mai bune analize bref! Nicio tv. si niciun analist de pe la tv nu a avut o astfel de prestatie. Clar, concis (fara detalii care dilueaza) si simplu. Aceasta este reteta a ceva spectaculos!

  • Sunt in totalitate de acord.Asa este,asa s a inamplat.Niciodata PNL- ul nu a avut in numar asa de mare,deputati,senatori,Presedinti de Consilii judetene,primari,consilieri.A ridicat PNL- ul foarte sus.Apreciez foarte mult activitatea de pana acum a Dlui Antonescu.

 2. Ca si Corneliu Coposu va fi apreciat si multi se vor lauda ca au stat langa el atunci cand se vor simti in siguranta ca nu le va arata obrazul.

 3. crin antonescu nu ,,si-a vindut sufletul,,……decit ,,popularilor,, care ne-au calcat pe cap in 2012 ,si lui basescu ,pe care l-a reevaluat si cu care ,,se poate intilni si de o suta de ori fara a fi dator cu vreo explicateie,,…..a demisionat pentru ca nu mai avea sanse, nu pentru ca avea principii….dar tu ,Oana nu vrei sa observi si sa comentezi obiectiv ,din motive de ,,dreapta,,(care nu exista) si de liberalism….crin antonescu si-a pregatit amanuntit toate aceste miscari,inca de acum un an,cind nu intelegeam de ce,basescu a devenit ,,bun,,…..si a fost atit de josnic,incit nu spus clar ce doreste sa faca ,preferind sa caute motive ireale pentru iesirea de la guvernare.Politicienii toti ,sint dezinteresati de noi si interesati de binele lor personal …..dar cind ne mint si ne inseala pe fata mi se par demni de si mai mult dispret ( asa cum a procedat antonescu)….Faptul ca tu ,Oana il admiri in continuare mi se pare destul de ciudat,chiar si pentru ,,o liberala convinsa,,….I-ai reevaluat si tu pe reding si baroso si pe toti popularii?…oare si pe basescu?…..Credeti voi,bietii de voi ,ca odata cu plecarea lui basescu ,ii va disparea si sistemul?….atit sinteti de naivi?….un sistem perfectionat astfel,va continua inca mult timp,si daca nu vom avea un presedinte ,,normal la cap,, ,asa cum nu mai este antonescu si nici nu vad un altul,acest sistem oribil ,ar putea fi perpetuat si poate chiar perfectionat,desi ar parea acum ,imposibil.Si mi se pare foarte clar ,ca aceasta ,,mafie,, care a cuprins intreaga tara ,nu va mai disparea nicicind….si nici macar nu sint vinovati doar politicienii, la fel de vinovati sintem noi toti ,unii pentru ca fac parte din ea,altii pentru ca o acceptam…

 4. Scrisoare deschisa ca raspuns la postarea Dlui Vosganian: https://vosganian.ro/?vezi=contact

  Domnule Vosganian,

  Imi pare foarte rau sa constat ca sunteti de partea tradatorului antonescu.
  Daca a fi liberal inseamna a adera la un grup politic ce s-a remarcat prin incalcarea celor mai elementare norme de democratie in privinta Romaniei si a parasi ALDE, care este singura formatiune ce ne-a sprijinit doar pentru ca urmariti sa impartiti lumea in alb si negru, adica in „dreapta” si „stanga” (indiferent din care parte sunt privite), cred ca gresiti.
  Dupa mine Europa poate fi privita mai degraba ca un vechi si pretios covor persan, lucrat evident de mana, decat ca un covor modernist, de factura industriala, in alb si negru.
  Multitudinea de partide, tendinte si asocieri care se nasc si mor sau care dainuie peste timp este adevarata bogatie a Europei. Europa e ca o padure care palpita, mai tacut sau mai vocal, de viata.
  Intre strictetea chirurgicala a politicii de tip american „dreapta – stanga” si vitalitatea orchestrei politice, uneori dodecafonice, a scenei europene, eu o prefer pe cea din urma, care ofera alegatorilor un tablou mai plin de culoare, de nuante si de dinamism.

  Cu stima,
  Carmen Graur, PNL sector 1 30.05.2014

 5. Subscriu celor scrise! istoria il va consemna cu siguranta si ii va pastra un profund respect acestui mare om si frumos caracter, Crin Antonescu!

 6. oana ,ce mai cauti tu la Antena 3 ?!!!!!…..Au mai fost vreo 3 personaje pe acolo care au reevaluat ,si cel putin au avut bunul simt sa plece….Noi cei care sintem telespectatorii acestui post ,ne uitam la Antena 3 ,tocmai pentru ca nu dorim sa vedem ziaristi partinitori pe fata ai regimului basescu ,la care s-a adaugat,asa , mai cu perdea ,mai nou , si antonescu.Tu faci o nota discordanta, si asta nu ar fi prea grav,dar vad ca nu mai lasi pe nimeni sa vorbeasca daca nu se ,,asorteaza,, la opinia ta ,pe care ti-ai exprimat-o cit se poate de clar.Un jurnalist nu ar trebui sa fie procedeze astfel.Si Dana Grecu si Adrian Ursu sint liberali si au fost fani antonescu,dar au ramas ,totusi JURNALISI.Sper sa mergi cit mai curind la B1,pentru ca acolo iti vei regasi si ,,idolul,,.

  • urmaresc stupefiat ca cineva mai vorbeste despre acest jucator de poker inrait, si alcoolist!! sansele lui crin la prezidentieale sunt egale cu sansele porcului de craciun.si asta stie si el, clar.pana sa intru aici eu sincer va spun ca nu am intalnit pe nimeni care sa vb admirativ, apreciativ, despre acest om fost politic, spun fost pt ca el nu mai exista ca om politic, si va garantez ca peste un an nu va mai vorbi nimeni despre el, nici macar de rau!!

 7. Imi pare rau ca vorbiti partinitor.Cum era sa stea Antonescu impreuna cu USL cind ponta facea numai ce vroia el.Era ponta cu Antonescu cum era basescu cu boc.Adica il teleghida!ponta este foarte smecher!a cheltuit banii statului pe campania electorala si sa vedeti acum masuri de austeritate.ponta joaca la mai multe capete;a dat la salarii si pensii ce a luat basescu dar a introdus 15 taxe.In plus in aprilie a scumpit toate produsele.Imi pare foarte rau ca unii oameni sunt legati la ochi si nu vad realitatea.Desi sufera tin orbeste cu comunistii.Dupa 1989 a aparut FSN iar membrii acestui FSN erau comunisti.Din FSN a derivat PSD si sa nu uitam ca din PSD a derivat PD care s-a transformat in PD-L pe cind PNL SI PNCTD erau partide cu traditie la noi in tara.

 8. gunoaiele bolsevice din psd si propaganda antena3-rtv l-au invins. acele posturi de stiri practica terorism mediatic. sa le fie rusine! imi doresc ca voiculescu si ghita sa putrezeasca in puscarie impreuna cu tradatorul ponta!

 9. iti multumesc, Oana, pt ca esti acelasi jurnalist ca inainte, in aceste momente se vede care sunt verticali si care se inmoaie, ca asa sunt vremurile… Respect oamenii curajosi, care nu se tem sa se exprime, desi curentul ii indeamna in alta directie… Sper sa rezisti in continuare la antena3, unde multi, din pacate, au pus jurnalismul pe locul doi, este nevoie de persoane ca tine.

 10. Site-ul tau este ciudat m-am trezit in mijlocul propozitiiul postatei cu comentat.
  Ce vroiam sa spun era legat de neica Cristoiu care (ne place sau nu) ne explica cu subiect si predicat ca nenea Crinut nu a facut altceva decit sa asculte de ordinele lui nenea baselul, servici DNA, ANI si restul…

 11. Crin Antonescu reprezinta generatia noastra, 45-55 ani, cei care am cunoscut comunismul cu toate ororile lui,cei care am dorit si participat la evenimentele din ’89, am vazut cum revolutia se transforma in lovitura de stat, ne-am luptat cu FSN-ul, am vazut toata murdaria de 25 de ani, era si mai ramane speranta noastra, a celor frustati, nemultumiti si a celor care doreau alta Romanie. Ce se intampla acum? a fost generatia Iliescu, care a crescut generatia Ponta, m-am saturat, tot ei! Nu mai scapam vreodata de astia?CRIN ANTONESCU, INTOARCETE.

 12. Draga Oana,ai mare dreptate! Putini sunt in stare sa inteleaga si sa aprecieze ce-a facut acest om.E greu sa apreciezi un gest pe care multi poate n-ar fi in stare sa-l faca poate niciodata.sa stai pe margine si sa comentezi e simplu,sa cauti in orice o vina si mai usor.
  Nicolae Titulescu spunea:
  „Si chiar de nu voi fi far,ci doar o candela,va fi de ajuns.Si chiar de nu voi fi nici candela,tot va fi de ajuns.Conteaza doar ca m-am chinuit sa aprind lumina.”Asta a incercat Crin Antonescu….sa aprinda lumina….si conteaza enorm.Multi nu-i pot ierta asta,pentru ca ei stiu ca-i ca-i un munte acum.Si in plus,e si liber sa vorbeasca….stim cu totii ca functia obliga si limiteaza.Acum ca nu mai are ce pierde,e mult mai periculos pentru unii….

 13. Va admir mult d-na Stanciulescu si sunt intrutotu de accord cu cele scrise.Imi pare rau ca nu mai urmaresc A3 de citeva luni de cind a devenit mult prea rosie.Dupa ce si PC va observa ce teapa o sa ia de la Ponta vor avea mult de suferit.Daniel Constantin se lauda mereu cu acel canal Siret-Baragan nu va primi niciodata finantare.Singura lui promisiune va fi dusa in derizoriu.Lumea va ride de el.Singurul minister al PC va fi de ris.

 14. Ma bucur ca Oana Stanciulescu, a punctat acesta realitate:
  „dacă îşi alegea mai bine apropiații, oamenii cărora le-a dat funcții”. ruM-am saturat sa tot afirm acest lucru. Din nefericire, Antonescu s-a lasat inconjurat de niste incompetenti, care pozau in mari politicieni, singura lor calitate fiind aceea ca au avut onorea de a-l cunoaste pe presedintele PNL.

 15. Eu am crezut, cred si voi crede neconditionat in Crin. Il consider un om politic altfel, total diferit de tot ce bantuie pe scena politica : un om liber, cinstit si curajos, de o mare sinceritate si devotat crezurilor lui, cultivat, inteligent si cu mare ingaduinta pentru natura umana, tolerant fata de defectele omenesti ale altora, exigent fata de sine insusi. Exact fata de acesti oameni isi exercita tradatorii competentele. Doamna Stanciulescu, cineva va dorea sa rezistati la Antena 3, eu va rog sa plecati de acolo, e un post indecent, cu oameni care au uitat de mult abecedarul meseriei de jurnalist.

 16. il respect tare pe Antonescu si sper din suflet sa revina. Ce pacat ca poporul asta nu vede ca pierde pe singurul politician curat si patriot. Daca liberalii nu-l repun presedinte si candidat la prezidentiale, eu nu-i dau votul unui tradator precum johannis, prefer sa stau acasa

 17. Acest Crin aceasta lichea,acest individ ratat al societati,neinplinit profesional cit si social a aruncat PNL intro gaura neagra unde incet,incet isi va pierde identitatea.Ginditi ca PNL intra in hora cu cele mai inversunate lichele Basiste halal de bietul Iohanis,oare cit va rezista la masa cu acesti sacali.Oricum adevarati liberali vor parasi acest partid si vor reconstrui un nou partid Liberal indiferent cum se va numi el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.