Jurnaliștii de la publicația Le Monde au inclus-o pe procurorul general al DNA, Laura Codruța Kovesi, în topul politicienilor în creștere din Europa. Topul a fost realizat cu ocazia celebrării a 60 de la înființarea Uniunii Europene.

”Cu înfățișarea sa de fostă baschetbalistă și cu reputația sa de om inflexibil, Laura Codruța Kovesi, șeful parchetului anticorupție român, a devenit eroina amplelor proteste ale societății civile împotriva Guvernului, care s-au desfășurat în toate marile orașe ale României astă iarnă. Într-o țară în care combaterea corupției este larg văzută ca fiind una dintre realizările aderării la Uniunea Europeană în 2007, magistratul de 43 de ani a sprijinit cu pricepere principiile și organismele europe”, scriu jurnaliștii francezi de la Le Monde.

În top, alături de Kovesi se află alături de politicieni în plină expansiune din Europa, cum ar fi liderul grupului PPE din Parlamentul European, Nicola Sturgeon, premierul Scoției și un important lider politic olandez.

1. Nicola Sturgeon, primul ministru al Scoției și liderul Partidului Național Scoțian, cel mai important partid din Scoția. Ea militează pentru un referendum prin care Scoția să se rupă de Marea Britanie.

2. Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, un politician foarte important în Germania

3. Jesse Klaver, important lider politic olandez

4. Laura Codruța Kovesi

content-image

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.