Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat ca nu este de acord cu eutanasierea cainilor comunitari.

“Nu sunt nicidecum de acord cu eutanasierea masiva a cainilor comunitari. Eutanasierea este o solutie pentru cainii bolnavi, cu malformatii, probabil. Cred ca ar trebui studiata putin o modificare de lege, in cazul cainilor agresivi, fiindca exista astfel de exemplare. Se pot identifica si se pot eutanasia. Dar ca metoda generala, mi se pare de-a dreptul barbara. Daca vorbim de legislatie (…) nu ar fi benefica o lege detaliata, fiindca fiecare localitate are specificul ei”, a declarat Iohannis intr-o conferinta de presa, potrivit Dcnews.ro.

loading...

5 COMENTARII

  1. Sa fie oferiti anual 4-5 saci de mancare(15 lei sacul) celor fara posibilitati materiale pt fiecare catel adoptat din adaposturile publice.Va fi mai ieftin fata de costul hingheriadei

  2. Domnule presedinte ales Iohannis avand in vedere declaratia dumneavoastra de astazi 25.11.2014 va rugam sa sustineti si sa cereti organizarea unui referundum la nivel de tara pro sau contra eutanasierii?Cerem de asemenea ca atat legea nr.258 cat si normele de aplicare ale acesteia sa fie modificate conform unei legislatii umane, civilizate si responsabile. Domnule presedinte ales Iohannis suntem constienti ca acest proces va fi unul de durata si nu se poate infaptui peste noapte.In acest context va rugam ca pana la modificarea legii sa se respecte imediat de catre autoritati si populatie hotararea Curtii de Apel care a decis in data de 23 iunie 2014, suspendarea temporara, pana la judecarea cauzei a normelor de aplicare a legii privind câinii fără stăpân, care permite şi eutanasierea lor.Din pacate chiar autoritatile locale sub pretextul unor subterfugii false, fara temei legal, continua in mod infractional aceasta activitate si in prezent. Zilele acestea sunt omorati ilegal sute de caini in ecarisajele de la Bragadiru, Mihailesti, Pallady.Chiar astazi au fost transferati 1000 de caini de la Dogtown la Bragadiru pentru a fi ucisi. Am trimis aceasta solicitare si presedintelui Basescu inca in functie. Respectarea legii intr-un stat de drept este obligatorie pentru toata lumea si mai ales pentru autoritati. Pana la luarea unor masuri civilizate si umane pentru indepartarea cainilor de pe strazi, care au ajuns pe strazi tot datorita iresponsabilitatii unora, este imperios necesar ca legea sa fie una pentru toti si sa nu fie aplicata in functie de interese financiare. Va rugam faceti totul ca sa nu se repete craciunul insangerat din 2013. In ritmul acesta nu vrem sa ajungem sa avem parte numai de caini de plus in Romania.

  3. cred ca ar trebui angajati niste vetelinari care sa castreze cainii comunitari astfel incat sa nu se mai inmulteasca,astfel vom reusi sa nu mai facem pacate ucigand bietele animale!ar fi mult mai usor!

  4. scoaterea eutansiei din lege si programe de sterilizare gratuita in fiecare oras, comuna……adica consilul local… numai prin sterlizare ,mers din casa in casa cu programare la sterilizare.. se va reduce numarul cainilor abandonati, asta pana cand romanul va fii singur responsabil pt animalul sau de companie! oamenii trebuie ajutati si educatii in sensul asta. Putin efort si organizare si problema se poate rezolva fara sa ucizi mii de caini! Sunt convinsa ca si cei de afara sunt dispusi sa ajute daca se va face asa ceva, adica organizatiile de protectie a animalelor si persoane particulare….Fratilor faceti ceva in sensul asta nu mai permiteti sa se omoare cainii pe banda rulanta ..sa se intretina o industrie de prins si omorat cainii..de ce sa-i omori cand poti sa-i salvezi si sa-ti salvezi si tu sufletul si constiinta! NU eutansieiei DA sterilizarii! si Viata!

  5. Singura solutie pentru reducerea numarului de caini comunitari ar fi o lege nationala de castrare…asa cum sunt bani pentru eutanasiere …cred ca se vor gasi si bani pt un program de sterilizare urgent…cetatenii care nu isi duc patrupedele la sterilizat si microcipat sa fie amendati…altfel vom prelungi aceasta situatie cumplita pentru bietele animale si dureroasa pentru militantii pentru drepturile animalelor…de castigat nu vor avea decat caracatita mafiota hinghereasca si cei care fac o afacere pe spinarea bietelor suflete…URGENTA MAXIMA:LEGEA STERILIZARII ANIMALELOR DE COMPANIE SI CELOR COMUNITARE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.