Președintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, unitățile mobile de terapie intensivă intrate de la Romexpo. Președintele a spus că PSD nu face altceva decât să inducă nesiguranță în rândul populației.

„Guvernul a procedat conform legii și dacă cineva din Parlament e de altă părere are dreptul constituțional să ceară o verificare. Guvernul a procedat legal, oportun, iar măsurile care au rămas în vigoare sunt absolut necesare. E o abordare utilă, de bun simț.

Abordarea așa-zisei opoziții se bazează pe o abordare de tip electoralist. Fac scandal de dragul scandalului. PSD nu face altceva decât să inducă nesiguranță în rândul populației.

Să vii cu amenințarea unei moțiuni de cenzură într-o situație de criză sanitară mi se pare greșit, total lipsit de bun simț și de fundament. Sunt acuzații nefondate. Pentru ce să demiți Guvernul? Pentru că au luat măsurile necesare, la timp, fiindcă au venit cu măsuri economice care produc rezultate?

Mi se pare total lipsit de sens și de bun simț politic.

Când a fost instalat Guvernul cam toți au zis votăm acest guvern să facă bugetul, să ajungem la alegeri. Guvernul a venit, a făcut un buget bun, a gestionat foarte bine epidemia, are o gândire economică sănătoasă. Acest guvern a făcut infinit mai mult decât s-a așteptat de la el când a fost învestit.

Vine PSD și flutură moțiunea”de cenzură doar așa ca să arate că este pe acolo.”, a declarat președintele Iohannis.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că nu va accepta prelungirea stării de alertă cu mai mult de 15 zile. O scăpare din legea cadru privind instituirea stării de alertă i-a permis însă premierului Ludovic Orban să prelungească această măsură, cu 30 de zile și pe întreg teritoriul României, fără a mai cere încuviințarea Parlamentului.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.