Președintele Klaus Iohannis a declarat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării CSAT că nu avem niciun caz confirmat de coronavirus în România.

„Am avut o discuție aplicată în CSAT legat de coronavirus.
Până în acest moment nu avem nici un caz confirmat de infecție cu coronavirus în România. Acum câteva minute am primit rezultatele din Gorj, care sunt negative.
Nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat pentru că ne confruntăm cu o urgență medicală globală. Toate statele sunt vulnerabile în fața unui virus care nu ține cont de granițe geografice.
Analiza CSAT arată că instituțiile responsabile au luat la timp măsurile necesare pentru a preveni contaminările.
Le-am cerut tuturor decidenților să rămână la cel mai înalt nivel de vigilență.
În ședința CSAT am subliniat nevoia de comunicare eficientă între toate structurile implicate, atât la nivel central, cât și local, informarea permanentă a medicilor de familie, managerilor de spitale.
E nevoie de un efort comun și unitar, de aplicare riguroasă și fără abateri a măsurilor de prevenție pentru a proteja cetățenii.
Am decis să fie suplimentate măsurile de control pentru identificarea potențialilor bolnavi cu probleme respiratorii la frontiere.
Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a fontierei cu specialiști de la DSP.
În eventualitatea confirmării unor cazuri, e esențială protecția personalului medical. Autoritățile trebuie să asigure toate echipamentele necesare.
Am luat decizia alocării de guvern a banilor necesari pentru echipamentele de protecție și medicamente.”, a declarat președintele Iohannis după ședința CSAT.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.