Președintele României Klaus Iohannis face apel la calm și la respectarea ”democrației și statului de drept” în Republica Moldova.

”Față de evoluțiile politice recente din Republica Moldova, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, adresează tuturor forțelor politice din această țară un apel ferm pentru respectarea democrației și a statului de drept.

Stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce privește statul de drept și buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său față de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere.

Această situație de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forțelor politice, care trebuie să manifeste calm și reținere în această perioadă și să acorde astfel prioritate stabilității politice a țării”, se arată în comunicatul remis presei de Administraația Prezidențială.

După ce sâmbătă, Parlmentul de la Chișinău a votat-o pe Maia Sandu în funcți de prim ministru, Curtea Constituțională a declarat necosntituțional actul politic.

Astăzi, Curtea Constituțională revine și îl suspendă pe președintele Igor Dodon. presa de la Chișinău susține că oligarhul Plahotniuc este cel care controlează Curtea Constituțională.

foto: Klaus Iohannis (sursa: presidency.ro)

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.