Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) pentru alegerile prezidenţiale. Iohannis a precizat că, dacă va fi ales şef de stat, va garanta direcţia occidentală, orientată spre Vest, a României, precum şi independenţa Justiţiei, precizând că în aceste două zone va gira parcursul de până acum, potrivit mediafax..

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că vine din administraţia locală spre Preşedinţia României pentru a schimba regulile jocului politic de până în prezent, el arătând că îşi doreşte mai puţină gălăgie şi mai multă seriozitate în exercitarea funcţiei prezidenţiale.

„Eu vin de la Sibiu, din administraţia locală. Unii îmi spun că nu sunt parte a jocului politic de aici din Bucureşti şi nici nu doresc să fiu. Vă spun direct: vin din administraţia locală spre Preşedinţia României pentru a schimba regulile jocului politic de până acum”, a spus Iohannis, în cadrul şedinţei conducerilor PNL şi PDL, la care presa a avut acces.

Iohannis a precizat că, în viziunea sa, preşedintele României trebuie să fie un model de onestitate, echilibru, bună-credinţă şi comportament.

„Vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie, mai multă seriozitate în exercitarea funcţiei prezidenţiale. Vrem ca după un deceniu de conflict şi scandal să avem un deceniu de corupţie, răzbunare şi incompetenţă? Eu propun României un deceniu de prosperitate şi stat de drept”, a spus Iohannis.

El a spus că este nevoie şi de mai mult respect în exercitarea funcţiei de preşedinte.

„Nu o să mă auziţi pe mine adresându-mă premierului decât cu <domnule>, chiar dacă suntem adversari. Reinventarea respectului în viaţa publică e esenţială. De aici pleacă respectul pentru instituţii, pentru cetăţean. Nu putem cere nimănui în lume să ne respecte dacă nu ne respectăm noi înşine”, a spus Iohannis.

loading...

2 COMENTARII

  1. Iohanis e un tip corect, doar e neamt , nu un neserios de roman(!?) Fata de alegatori va fi la fel de loial cum a fost fata de Antonescu, cel care l-a adus in PNL. Ca nou venit i s-a parut firesc sa acceada la conducerea partidului, beneficiind de tot soiul de …dispense. Daca era roman am fi zis ca e un profitor ordinar. Fiind insa neamt il putem considera un timp „eficient si pragmatic”. Din pacate – nu stiu pentru cine – eu ca liberal nu vad de ce l-as vota.

  2. promite-ne prosperitate la toti, draga Klaus, fa-ne pe noi , amaratii, poesori a cate 6 case din meditatii, da-ne reteta! eu am meditat 25 de ani si am supravietuit, cum mama naibii ai facut tu?si tine cont, am fost colegi la Agnita-vorba aia,nu te-ai nascut sibian si nu ai lucrat doar cu olimpici, oraselul nostru drag are cam 20000 locuitori…asa ca, plimba gaina la codarleata, mincinosule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.