Președintele Klaus Iohannis acuză PSD că „saboteze și să pună piedici”, făcând referire la moțiunea de cenzură care trebuia votată luni în Parlament, dar pentru care nu a fost întrunit cvorumul.

„Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlament. Timp de mai multe zeci de minute s-a așteptat întrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea și votarea acelei moțiuni neavenite. Cei care au iniţiat acest demers nu au fost în stare să asigure prezenţa în sală a propriilor parlamentari. Am spus de la început că e cinică şi iresponsabilă depunerea unei moţiuni de cenzură într-un moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei și cu puține luni înainte de alegerile parlamentare la termen.

După eşecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit această discuţie politicianistă a PSD-ului care pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere. Ce soluții pot aştepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate, care acţionează nu pentru cetățeni, ci doar pentru propriii membrii?(…)

În România, politica nu se mai poate face urmărind doar mizele mărunte de partid. Unii liderii ai PSD continuă să inducă ideea depunerii unei noi moţiuni de cenzură care să fie depusă în următoarea perioadă. Încetaţi cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere și să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19. Criza sanitară pe care o traversăm a generat reacţii în lanţ care au arătat mai clar decât oricând eşecul instituţional acestui mod de a face politică, specific ultimilor 30 de ani și care a fost patentat de PSD”, a declarat președintele Iohannis.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.