Abandonul școlar, depopularea satelor și lipsa unor școli adecvate sunt probleme critice, a declarat președintele României, care spune că rezolvarea acestora necesită o abordare integrată și pe termen lung.

Educația, un domeniu fundamental pentru viitorul României, este marcat de numeroase disfuncționalități. Investiția în educație înseamnă investiția în viitor, iar copiii din mediul rural trebuie să beneficieze de aceleași condiții ca și cei care învață în marile orașe. Unul dintre obiectivele asumate prin proiectul „România Educată” este reducerea discrepanțelor dintre școlile din medii diverse, ceea ce presupune, evident, finanțarea adecvată a școlilor din mediul rural și politici de atragere a cadrelor didactice, a declarat Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România.

Președintele spune că trebuie să creăm programe concrete care să facă din învățământul românesc unul adecvat secolului 21.

Depopularea satelor, abandonul școlar, accesul la educația timpurie, lipsa spațiilor de învățământ sigure reprezintă mari îngrijorări. Pentru a găsi soluțiile adecvate acestor probleme grave, unele chiar critice, este necesară o abordare integrată, pe termen lung, care să implice atât autoritățile centrale, cât și pe cele de la nivel local. Cu alte cuvinte, să nu mai „peticim”, ci să creăm programe concrete, gestionate riguros și, mai ales, predictibil, prin care școala românească de la sat să ajungă și ea în secolul XXI, a spus președintele Iohannis.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.