Președintele Klaus Iohannis a trimis la CCR  legea prin care sunt eliminate peste o sută de taxe.

Șeful statului spune că parlamentarii au lucrat pe această lege „pe repede înainte” și că, de aceea, consideră că unele aspecte nu au fost suficient clarificate.

”Eu am trimis acest proiect de lege la o verificare pe constituționalitate. Pe această lege s-a lucrat pe repede înainte. Din motive pe care personal nu le cunosc, s-a lucrat în Parlament pe o procedură foarte rapidă care nu a permis să se respecte unele exigențe ale procedurii. Am considerat că unele lucruri, și pe procedură, și pe fond, nu au fost suficient de bine clarificate de către Parlament și am cerut o verificare pe constituționalitate. În măsura în care Curtea Constituțională va găsi că anumite părți vor trebui reformulate, Parlamentul va trebui să facă acest lucru. În cazul în care legea este retrimisă la mine, voi lua decizia, la momentul respectiv, dacă voi promulga legea sau voi avea rugămintea spre Parlament să o completeze.

În această etapă nu discutăm în mod special despre taxa radio-tv, ci vorbim de un control pe constituționalitate”, a explicat Klaus Iohannis, potrivit B1.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.