Arestarea preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu a generat un adevărat val de dezbateri. S-a ajuns până acolo încât site-ul HotNews a făcut un inventar al zecilor de invitaţi ai televiziunilor care au analizat evenimentul, făcând practic o listă neagră a acestora. Mai mult, acelaşi site a făcut o „monitorizare atentă a opiniilor lansate de analişti, pe acest subiect”, care arată, spune site-ul respectiv, că aproape „toţi cei prezenţi pe sticlă au avut un numitor comun: ideea că SOV este victima lui Traian Băsescu, într-o încercare a acestuia de a îndrepta atenţia publică asupra „unui circ mediatic”, în detrimentul „adevăratelor probleme ale României”.

Site-ul citat face un proces de intenţie analiştilor care şi-au permis să susţină că există unele semne de întrebare în legătură cu arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, catalogându-i pe aceştia ca fiind avocaţii lui Vîntu.

Iată lista „avocaţilor lui Vântu” adică a  „duşmanilor lui Băsescu”, în viziunea unui site care trece drept portocaliu pe piaţa media: Dinu Patriciu, Mircea Dinescu, Mugur Ciuvică, Radu Tudor, Dana Grecu, Mircea Badea, Mădălin Voicu, Mihai Gâdea, Victor Ciutacu, Răzvan Dumitrescu, Cozmin Guşă, Corneliu Vadim Tudor, Victor Alistar, Doru Buşcu, Cornel Nistorescu, Nicolae Bănicioiu, Cătălin Tolontan, Lucian Bolcaş.

Vă prezentăm câteva paragrafe din articolul publicat de Hotnews, care prezintă lista neagră a invitaţilor TV:

Razbunarea lui Basescu

Dinu Patriciu: Eu nu sunt aici sa pledez pentru Vantu, Diaconescu, Becali, Popoviciu. Nici macar pentru Dinu Patriciu. Ci ma gandesc ca nu putem fi cu totii ingrijorati de ceea ce se intampla, de aceste abuzuri si de acumularea lor excesiva de putere in mainile unui singur om. O putere discretionara, care ne transforma intr-o dictatura fara sa ne dam seama.

Mugur Ciuvica: Domnul Traian Basescu vine si pe 29 decembrie 2009 la OTV si spune despre cazul asta. Spune asa. Popa a fost alimentat cu bani cand a fugit din tara in 2002. El a fost descoperit de structurile de securitate de ceva vreme, deci in momentul de fata sunt probe legate de cine l-a sprijinit si cine l-a ajutat. (…) Eu leg strict de caracterul domnului Traian Basescu. E un om rau si ranchiunos. Si nu intamplator adversarii lui din diverse momente sau prieteni care l-au deranjat la un anumit moment au intrat la puscarie. Care pentru 24 de ore, care pentru cateva luni. Si sunt cazuri multe. La adversari e domnul Dinu Patriciu, domnul Vantu dar au fost prieteni. Domnul Popoviciu a fost prieten cu domnul Traian Basescu. O fi calcat pe bec si si-a luat 24 de ore de beci. Domnul Diaconescu iar. Domnul Becali, prieten bun cu domnul Traian Basescu. Si domnul Solomon a facut greseli. Domnul Solomon se lauda prin Craiova ca el l-a facut presedinte pe Traian Basescu ceea ce-i o greseala grava, am inteles ca si niste afaceri nu s-au dus spre zonele cerute de la Bucuresti. Si domnul Solomon si-a primit pedeapsa. Atat cat poate Traian Basescu. Ca exista si o ramasita de justitie care mai functioneaza. Supararile lui Traian Basescu ii costa pe cei pedepsiti de la 24 de ore pana pe la 6 luni. Nu mai vorbesc de cei de la inceput care erau adversari politico-economici. Iacubov, Tender, Marian Iancu, Sechelariu etc. Aia au fost primii. Suntem intr-o tara condusa de un domn care vrea sa-si rezolve problemele cu catusele. Catusele sunt simbolul administratiei lui Traian Basescu de 6 ani si cum vad, o sa continue.

Mai multe amănunte despre lista neagră a indezirabililor lui Băsescu puteţi citi pe www.hotnews.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.