În timp ce autorităţile s-au grăbit să vorbeasă despre o sinucidere, colegii şi-au exprimat îndoielile privind acestă ipoteză.

Jurnalistul belarus Oleg Bebenin, fondatorul celui mai influent site al opoziţiei, a fost găsit spânzurat în reşedinţa sa de la ţară, conform versiunii oficiale a autorităţilor, contestată însă de colegii acestuia, relatează AFP, preluat de Realitatea.net.

Oleg Bebenin, în vârstă de 36 de ani, fondatorul site-ului Charter97, a fost găsit mort vineri după-amiază în locuinţa sa din apropiere de Minsk. „Corpul lui Bebenin a fost găsit atârnând de o coardă. Un scaun se afla în apropiere”, a anunţat Aleksandr Danilcenko, purtătorul de cuvânt al poliţiei. „Sinuciderea este ipoteza principală în cazul decesului lui Oleg Bebenin.

Parchetul va analiza şi alte versiuni”, a declarat un oficial din cadrul Parchetului belarus. Colegii jurnalistului contestă această ipoteză. „Nu cred în sinuciderea lui Oleg Bebenin. Există elemente care suscită dubii puternice. Nu s-a găsit niciun bilet de adio, iar ultimele mesaje trimise arătau că se pregătea să meargă la film cu prietenii. În urmă cu o săptămână revenise din vacanţa petrecută în Grecia cu familia. Este ciudat că Ministerul de Interne vorbeşte de sinucidere fără a aştepta rezultatul autopsiei”, declară Andrei Sannikov, liderul mişcării Belarusul european.

„Îl cunoşteam pe Bebenin de 14 ani şi avea multe proiecte. Stabiliserăm să ne întâlnim luni, era bine dispus în ziua în care a murit. Nu cred că s-a sinucis”, afirmă Natalia Radina, redactor la site-ul Charter97. Sediul redacţiei Charter97 fusese percheziţionat în martie, autorităţile confiscând documente şi agresând-o pe Natalia Radina.

Oleg Bebenin era căsătorit şi era tatăl a doi copii.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.