Am citit în această dimineață, două tipuri de comentarii legate de poziționarea premierului Ponta, viitor președinte al României, conform convingerii partidului său, față de drama care se petrece la Antena 3. Unii îl absolvă pe Ponta de orice responsabilitate și implicare și iau de bună declarația sa suav protectoare că el ca cetățean, că el, cât va fi în viață, apără presa, antenele, pixurile. Alții, cum rostea apăsat aseară actrița Draga Olteanu Matei, au îndoieli legate de buna credință a politicianului. Prea ”îndulcește glasul”, spunea marea actriță de dramă și comedie, când e vorba de ”lunișoarele” pe care le mai are Băsescu la Cotroceni și e păcat să-l deranjăm. Actrița îl avertizează pe Ponta că s-ar putea să aștepte degeaba voturi la toamnă.

Joacă Victor Ponta la două capete, se întreabă o colegă a mea de la AMPress, sau doar la capătul unde se află Traian Băsescu? Cei doi se împung zilnic, uneori pe viață și pe moarte, de ai zice că vor dănțui în curând fiecare în mâini cu beregata celuilalt, dar în subteran lucrurile merg ca-n grețosul pact de coabitare. Ponta dă hotărâri de guvern care-i favorizează lui Băsescu încropeala de partid (a se vedea participarea PMP, ilegală până la intervenția partizană și protectoare a premierului, la alegerile de completare a Parlamentului), iar Băsescu a anihilat, pe mână cu Ponta, vocea liberală devenită un cor de pisici care miorlăie de pe acoperișuri din ce în ce mai distanțate. Amândoi par a avea aceleași interese. De ce n-ar avea același interes și în uriașa măgărie făcută împotriva capitalistului autohton Voiculescu și a postului lui de televiziune Antena 3? Ceva miroase urât, dacă nu cumva chiar pute rău.

Ponta știe, ca nimeni altul, să se folosească de oricine îi e de folos la un moment dat și apoi să-l arunce, așa cum e aruncată o anexă de protecție amoroasă, utilizată doar o dată. Eram într-o emisiune a Antenei 3 când Ponta îi trimitea un mesaj telefonic vecinului meu de platou, pesedist, în care-l atenționa să nu se mai ducă  ”la scârbele alea”. Cu ”scârbele alea” din motive care, jurnalistic, îmi scapă, Ponta și-a făcut treaba în mare măsură, iar un adversar al Pontabăsescului, PNL, aproape că a fost anulat. Ce să mai vorbim de singurul pericol de campanie pentru Ponta și, de ce nu, pentru Băsescu, Crin Antonescu, cel care a fost măturat de pe scena politică și cu o uriașă contribuție personală, și care azi e o lebădă mută? Ponta și-a făcut treaba cu Antena 3, de ce să-l cred că se rupe cămeșa de pe el de plâns? Se făcea că plânge și când a ajuns Năstase la pușcărie, prin repetiție, sub decizia încrâncenată a acelorași procurori  pe care i-au uns și reuns, de mână, Băsescu și Ponta? De ce să cred eu că Ponta le-ar pune la dispoziție celor de la Antena 3 domiciliul conjugal, exilând-o pe Daciana în bucătărie? Îmi amintesc scena când, revenit într-un plen al partidului, Năstase a fost aclamat cu sala în picioare. Singurul căruia-i căzuseră fălcile era Ponta, învinețit instantaneu. L-a întristat, până la zguduirea de plâns, reîncarcerarea celui care l-a adus în politică? Lăsați-mă, în prostia mea, să mă îndoiesc.

Cazul Voiculescu, executat public, fără rușine față de lege și adevăr, nu în sensul că respectivul politician și om de afaceri ar fi un sfânt, ci pentru că decizia instanței ”tinere”, cea despre care Băsescu știa dinainte că e mai ”deșteaptă” decât Mateuț care va pierde și a pierdut, cazul patronului Antenelor este o murdărie pe obrazul unui așa zis stat de drept. Totul pare și este o orchestrare. Venită de unde? De la Băsescu, spun mulți. De la puterea actuală, spun la fel de mulți, iar puterea actuală nu e doar Băsescu.

Sursa: AM Press

loading...

9 COMENTARII

  1. Mintile libere pot vedea prin perdeaua de fum 🙂 !!! Trist este ca exista multi compatrioti care prefera sa li se livreze „adevaruri” .

  2. De acord, Ponta este la fel de meschin, impocrit si perfid, acelasi caracter, acelasi stil ca al lui Basescu ! Dar, nici nu incercati sa-l scoateti neprihanit pe Voiculescu, iar pentru ce a facut cu PNL si Antonescu, ma bucur odata in plus ca azi Voiculescu este unde ii era locul de mult ! A prejudiciat Statul ? Da ! Atunci sa plateasca, justitia ar trebui sa nu fie nici a lui Ponta, nici a lui Basescu.

  3. Si eu regret aceasta situatie in care a ajuns A3 . Dar, rezultatul era previzibil , Ponta si PSD au fost sprijiniti fara masura si atunci ,in 2012, cand nu au facut nimic ca rezultatul Referendumului sa fie validat (vezi ce spune si Ioan Ghise ), A3 l-a ” debarcat” pe Antonescu in favoarea lui Ponta (semnatarul pactului ) – ajungand sa nu se mai deosebeasca de RomaniaTv ,atitudinea fata de Johanis ,sprijinirea stangii prin orice modalitate ( Partidul Conservator – partid de stanga !!! ), etc,etc. Toate acestea , cand se vedea clar ca PSD – si Ponta in special – au alte interese fata de cei 7,5 milioane de romani fata de care , e adevarat , A3 a fost alaturi . Greselile se platesc !

  4. „Joacă Victor Ponta la două capete, se întreabă o colegă a mea de la AMPress, sau doar la capătul unde se află Traian Băsescu?” NU,NU JOACA la doua capete.Ca sa joace trebuie sa fi JUCATOR(ceea ce nu este cazul) iar aplecat, chiar stind in genunchi N-AI cum mama dracului sa fi zmeu paraleu.Serviciile speciale,da joaca la cel putin doua capete unul fiind „base” iar la celalalt creatuara libidinoasa „micul,foarte micul Titulescu(???).

  5. Bravo pentru articol! De mult incepusem sa simt ca e cacealma jocul celor 2 si de aceea am zis ca n-o sa-l votez desi il urasc pe Basescu. Cred ca singura optiune va fi Ioan Ghise, dar ma tem ca nu are sanse si sper sa nu faca si el vreun joc cum a facut Antonescu pana nu demult. Am votat cu Mircea Diaconu la europarlamentare si nu cred ca-mi va parea rau (decat sa-mi fi luat teapa cu liberalii care s-au dus apoi la PPE)

  6. Ponta se va dovedi in curand a fi, cel mai vajnic exponent al structurilor basiste.
    Ce bine ar fi daca lumea ar judeca strict dupa faptele fiecaruia, si nu s-ar lasa atat de mult manipulata, in special de media televizata.

  7. La comenteriu meu ce spune modelatorul:Comentariul dvs. așteaptă moderație.(Your comment is awaiting moderation.)Are dreptate.La vremuri noi tot noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.