Episodul „referendumului” şi dosarele penale artificiale întocmite atunci se „răzbună” acum şi împotriva foştilor guvernanţi, ceea ce demonstrează că social-democraţii au învăţat şi ei să-şi şantajeze adversarii politici. Istoria postdecembristă a României a fost scrisă prin „metode specifice”, iar votul românilor nu a contat, totul pe fondul absenteismului masiv de la vot.
Chiar la începutul campaniei pentru europarlamentare reizbucneşte controversa pe care nici chiar sacul de bani cheltuit pentru referendum nu a putut-o clarifica: câţi români mai au drept de vot şi de ce nu sunt eliminaţi în timp util morţii de pe listele electorale? Între numărul alegătorilor anunţat oficial şi cel al populaţiei de la ultimul recensământ sunt discrepanţe majore. Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit că listele electorale permanente întocmite la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale cuprind 18.303.915 cetăţeni cu drept de vot, deşi, la recensământul din 2011, Institutul Naţional de Statistică a stabilit că România are o populaţie totală de 20.121.641 persoane, faţă de 21.680.974 în 2002 şi 22.810.035 în 1992. Numărul tinerilor sub 19 ani este însă de numai 4.298.099, potrivit recensământului. Calculând aproximativ numărul minorilor, ar însemna că mai mult de 4 milioane de copii şi tineri din această cifră nu au drept de vot. Un calcul simplu relevă astfel că, mai mult ca sigur, în listele electorale permanente nu doar că se regăsesc în continuare morţii, dar probabil numărul acestora creşte cu fiecare scrutin electoral, asta fără să mai luăm în calcul celelalte categorii fără drept de vot, printre care şi persoanele cu probleme psihice. Nu credem că este plauzibilă o cifră a populaţiei de 22 de milioane de locuitori, care reiese din listele electorale, doar în interiorul graniţelor ţării, iar explicaţia plauzibilă nu este decât una singură: o fraudă electorală masivă, pregătită din nou de capetele „luminate” de la vârful politicii româneşti.
Pe fondul controlului din ce în ce mai slab pe care îl poate exercita asupra „aranjării” rezultatelor electorale, şi a imposibilităţii de a reedita episodul votului record din Franţa sau votului masiv din ultimele ore ale scrutinelor electorale, care nu fac decât să confirme faptul că rezultatele majorităţii alegerilor din România au fost viciate şi chiar schimbate de multe ori din pix de politicienii aflaţi la putere, Traian Băsescu începe să conştientizeze faptul că este nevoie ca dreapta să se unească imediat după alegerile europarlamentare, fără să mai aştepte turul doi al prezidenţialelor, aceasta fiind singura şansă de a avea capacitatea să-i facă o imagine pozitivă unui anumit candidat, pe care deocamdată nu îl au. Crearea unei imagini artificiale pentru un personaj care nu s-a remarcat prin nimic până acum în conştiinţa populaţiei este un lucru foarte greu de realizat, iar turul al doilea, presupunând că acesta va mai avea loc, în contextul fărâmiţării excesive a voturilor, nu este suficient pentru această manevră.
Pe de altă parte. PSD şi-a învăţat foarte bine lecţia primită în timpul cât s-a aflat în opoziţie, deşi există păcate electorale pe care le-a comis şi înainte, iar acum Corpul de Control al primului ministru încearcă să suplinească lipsa de reacţie din oficiu a procurorilor.
„Operaţiunea Referendumul” se întoarce în aceste zile ca un bumerang împotriva cuplului Băsescu – Udrea, care practică, ce-i drept, o metodă brevetată de mult timp, aceea a falsificării semnăturilor, pentru a crea iluzia de susţinere populară, la fel cum USL a încercat, la referendum, să forţeze demiterea lui Băsescu, prin metode asemănătoare, dar nu atât de vizibile ca acestea. Disperată, Elena Udrea ameninţă şi ea cu plângeri penale împotriva premierului, care a „îndrăznit” să-i deranjeze cu întrebări pe petiţionari, dar ne întrebăm cine oare, dintre cei de la PMP s-a ocupat să strângă semnături prin cimitirele patriei, dat fiind că s-au identificat şi  12 „petiţionari” decedaţi. Poate se va trezi şi Ponta să reclame PMP pentru profanare de morminte, lucru care s-ar înscrie perfect în circul electoral deja început. Realitatea este, însă, că PSD are nevoie de cel puţin 40% la europarlamentare pentru a răsufla liniştit, şi nu este prea sigur că va obţine acest rezultat. Traian Băsescu are dreptate, în principiu, atunci când afirmă că România are nevoie de cu totul alte construcţii politice decât partidele de astăzi, doar că şi el a căzut în păcatul vânzării blănii ursului din pădure în această problemă, PMP nefiind altceva decât un PDL cu altă pălărie, aşa cum Victor Ponta s-a dovedit a nu fi altceva decât copia mai tânără a baronilor PSD. 
loading...

1 COMENTARIU

 1. Doamna Mirela Manu,
  legat de ” Istoria României postdecembriste, clădită pe votul morţilor” iata mai jos comentariul pe care l-am postat la articolul „Băgători de ţară” din Gandul .Cati vii morti, a caror plecare din planul fizic a fost deja hotarata,se mai misca in decor fie si cu stampila in mana, este deja o alta poveste cu „Viitor cu cap de mort”.

  #48 Dorina Avramut(Chirila)
  3.04.2014 08:46
  Raspunde
  Domnule Cristian Tudor Popescu,

  legat de afirmatia pe care o faceti aici in articol:” Aş vrea să fie limpede, stimaţi compatrioţi, România a fost băgată în UE şi în NATO de morţi. Nici măcar de morţi ai noştri, la temelia României euro-atlantice nu stă vreo calitate care să ne fi fost recunoscută de marile puteri vestice, stă un morman de morţi străini.”, redau mai jos un pasaj din comentariul pe care l-am postat la articolul „Inflatie de Hitleri” semnat de doamna Lelia Munteanu in Gandul.
  Domnule jurnalist,ia vedeti, Germania de pe urma caror morti a renascut ca Pasarea Phoenix din cenusa astfel incat, astazi, ca un lup moralist sa vina sa o traga de urechi pe Scufita Rosie ?Matematica e simpla, nu-i asa !
  Avem pamant bun , cum procedam ?Il udam cu sange , ca apa a trecut …doar pietrele au mai ramas!

  „In incheiere, fara a lua in calcul razboiul,ma intreb,daca la comanda lui Adolf Hitler au fost ucisi in lagarele de concentrare milioane de oameni , domniile voastre ce mai asteptati ? Sa fiti matrasiti cu sutele de mii de cutremurul devastator care se arata in Bucuresti,dupa care sa-l dati in urmarire generala pe Dumnezeu Tatal atat pentru crima organizata in masa, cat si pentru schilodirea zecilor de mii de ingeri prea mandri de sine ca sa poata vedea si auzi ?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.