Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat joi, intrebat cum comenteaza redeschiderea dosarelor Revolutiei si Mineriadei, ca din aceste evenimente trebuie trase „concluziile politice adecvate”, nu sa „tot plangem mortii’, potrivit hotnews.ro.

‘Revolta din decembrie a insemnat sacrificii umane. Acum sa stam sa tot … plangem mortii, in loc sa tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare a societatii romanesti…’, a afirmat Ion Iliescu, citat de Agerpres, la intrebarile ziaristilor.

Intrebat cum comenteaza deciziile CEDO in privinta dosarelor Revolutiei si Mineriadei, fostul presedinte a aratat ca ‘CEDO este alimentata’ din tara.

‘Nu CEDO. CEDO este alimentata de oameni de aici, interesati sa intretina asa ceva. (…) Nu stiu cui slujeste asa ceva. Altminteri, nu e nicio problema. Dar, pusa sub acest aspect, deci luarea la intrebari si analize pe plan judiciar… A fost un moment de istorie cu parti bune si cu parti mai putin bune, cu stari conflictuale. Am trecut peste ele, am depasit. Ce rost are sa dezgropam…? Ele trebuie sa formeze obiectul unor asemenea dezbateri in cazul unor oameni care stau si studiaza istoria, ca sa tragem invataminte, nu sa tot intretinem o stare…’, a adaugat Ion Iliescu, referindu-se la redeschiderea celor doua dosare.

Reactia sa vine dupa ce CEDO decis sa acorde cate 15.000 de euro drept despagubiri romanilor ce au facut plangere in Dosarul Revolutiei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.