Cineva mă acuză că-s iohannist, după ce altcineva mă situează, fără drept de replică, în odaia în care încap băsiștii. Inutil să mă justific. Inutil să spun că-s singurul ziarist român care l-a criticat pe Băsescu încă din vremea în care, ca director al unei companii norvegiene, cumpăra vapoare românești și iscălea în calitate de cumpărător și, tot el, în calitate de ministru adjunct la Transporturi, iscălea, cu inconfundabila sa caligrafie, în calitate de vânzător, pe același contract fără ca hârtia să roșească. Pe Iohannis nu-l cunosc și n-am avut timp să constat decât că vorbește înțelept, în general, chiar dacă fără abundență vocală. Încă nu mă pronunț asupră-i. Are doar nenorocul de a nu avea ce pune în locul fostului USL care a câștigat zdrobitor alegerile pentru a profita de ele Ponta și ai lui și care se cheamă azi PSD. Puterea câștigată, votată de o majoritate care a înghesuit în parlament, pe lângă câțiva oameni onești, toate muhaielele, e în altă parte decât cea în care e Iohannis, iar cu o mixtură din care răzbat la suprafață Flutur, Anca Boagiu și Roberta Anastase e greu de presupus că va reuși ceva. Oricum, ca și Emil Constantinescu, Klaus Iohannis e un accident îngăduit de democrație. L-au declanșat românii care au plecat prin lume și s-au deșteptat, așa cum plecau la oaste țăranii satelor și reveneau, când reveneau, bărbați căliți. El, probabil, nu va dura, iar dacă va fi aici nu are cu cine să asaneze balta politică puturoasă în care trăim. Eternitatea votată la noi se va chema mereu băsescu sau ponta, nume comune pentru o opțiune care ne-a adus aici și ne va duce, încet și sigur, la mai rău decât atât. N-am vreme să aduc și alte argumente. De altfel, am tot scris și argumentat și, pe cât bag sama, fără folos. Să aveți o zi bună!

Articol publicat pe ampress.ro

loading...

3 COMENTARII

 1. Iată precizările integrale ale lui Silviu mănăstire despre deputatul și mogul media Sebastian Ghiță:

  ”Prostia și fudulia se plătesc: „Cazul Ghiță”.

  Sebi stătea cu picioarele pe masă, lăfăit. În biroul directorului România TV. Se hăhăia. Făcea concomitent analiza politică și politica postului TV la care teoretic nu mai avea nicio acțiune. Încălca legea cu o debordanță demnă de scopuri mai nobile. Sebi era firesc, natural, social-democrat. Aproape zilnic Sebi venea în inspecție la „televiziunea mea”. Se hăhăia mai tot timpul. Ponta avea 10-15 procente în fața lui Iohannis.
  Sebi era happy. Sebi făcea strategia de campanie: mult rahat turcesc băgat în ventilator. Băgați ceva cu naziștii, vedeți că mâine Gâdea lansează treaba cu vânzarea de organe, ridicați si voi! Ceva cu Hitler, multe imagini cu svastica, nu uitați de grupul etnic german, ne-au furat Sibiul la bucată! Șefu: Cât poate suporta sticla? Oricât.
  Sebi se hăhăia pentru că lansase mai demult povestea că este protejat de SRI. Sau o lansase altcineva și el o gonflase, prin insinuări, prin zâmbete subînțelese. „Cu fața asta de copil i-am făcut pe mulți”, îi marturisea Sebi lui Vântu. Bătrânul învechit în rele râdea și el neștiind că următorul belit va fi chiar el.

  Îmi zicea un cunoscut că Sebi nu a făcut bani din politică, că nu e corectă ștampila asta! Ok, i-a făcut din contracte cu Statul, semnate tot de oameni politici. E o nuanță, realitatea rămâne. Hai să zicem că nu era nici primul și nici ultimul care făcea așa! Până la urmă construise un holding românesc. Dădea salarii, cum se lauda acum și a implementat proiecte pentru SRI. Nu s-a mulțumit cu asta. Si i-a fost fatal. A vrut PUTERE.
  Povestea cu puterea este însă mai complicată. Dacă nu ai în spate o bibliotecă de cărți și una de bun-simț, măcar 7 ani de acasă, atunci capotezi ca Ghiță.

  Nu știm de unde vine lăcomia asta de putere: de la bani sau banii au provocat-o. Neimportant. În perioada în care îl carota pe Vântu, se spunea ca nu e normal ca un om de afaceri potent să controleze media și prin ea să influențeze politicul și business-ul. Asta ziceau băieții din SRI, amicii lui Sebi.

  Combinația asta letală, asezonată cu multă corupție, a distrus Ucraina. Culmea e ca până și Sebi înțelegea asta.

  În 2012 nu s-a abținut, a intrat în politică și a acționat ca în bancul cu broasca și Scorpionul. Nu s-a putut abține să facă jocuri, să influențeze, să rupă în două Bucureștiul în combinații.

  Sebi este un scorpion veritabil. De aceea nu trebuie să se supere că și procurorii nu s-au putut abține. În fața unei asemenea panoplii de infracțiuni.

  Sebi va muri frumos, dezvăluirile sale SENZAȚIONALE, ȘOCANTE, EXCLUSIVE îi vor pava drumul spre arest asemenea Elenei Udrea. În toată nebunia răzbate o singura întrebare firavă: Îi va trage după el pe Ponta și pe amicul său înstelat cu 4 stele?”, precizează jurnalistul Silviu Mănăstire pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.