Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un tur de forță între cele mai importante ministere pentru a asigura cetățenii că actualii conducători ai instituțiilor îi vor pune pe ei pe primul loc.

Iohannis a afirmat, marţi, că lideri pesedişti diletanţi au crezut că se pot profila folosind politica externă.

„Politica externă a României pe care cred că am condus-o rezonabil a avut în ultimii trei şi ani jumătate de suferit. Lideri pesedişti diletanţi au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obţinut este decredibilizarea României în relaţia cu mulţi parteneri cu care am avut legături strânse şi încredere reciprocă”, a spus Iohannis, la preluarea mandatului de ministru de Externe de către Bogdan Aurescu.

Preşedintele Iohannis a enunțat și priorităţile României în cee ce privește politica internațională– Parteneriatul strategic cu SUA, rolul în NATO şi locul şi rolul în UE, consolidarea, întărirea şi extinderea parteneriatelor strategice şi o bună profilare în plan global, întărirea poziţiei şi a încrederii din partea statelor cu care ţara noastră are relaţii bilaterale.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.