Facultate de Administraţie Publică din cadrul SNSPA în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale au anunţat rezultatele Proiectului POSDRU 156/1.2/G/133208 „Dezvoltarea curriculară și creșterea relevanței programelor de studiu în administrație publică prin metode inovative de blended learning și corelare cu piața muncii”. Acest proiect, unic în România, s-a desfăşurat pe parcursul a 18 luni şi a contribuit la dezvoltarea Campusului virtual – apcampus.ro (care găzduieşte peste 850 de utilizatori studenţi și 35 de discipline reconfigurate în format blended learning) şi a Comunităţii online E-Inovare Administraţie – e-cariera-admin.ro (o reţea de angajatori, absolvenţi, cadre didactice și studenţi, menită să faciliteze dialogul pentru îmbunătățirea inserției pe piața forței de muncă).
Proiectul şi-a propus şi a reuşit cu succes să modernizeze întreaga curriculă universitară şi să coreleze oferta educaţională cu nevoile pieţei muncii. În acest moment, toţi studenţii implicaţi în acest proiect pot urma cursuri în format online, pot interacţiona mai uşor cu profesorii şi potenţialii angajatori. În plus, pe această platformă studenţii, pe lângă cursurile cadrelor didactice din facultatea de Administraţie Publică(din SNSPA), pot urma cursuri (în format video şi suport de curs) susţinute de alţi 5 profesori din alte centre universitare din ţară. Inovarea constă în gradul ridicat de adaptare a facultăţii la nevoile şi instrumentele facile studenţilor – platforme de învăţare şi testare on-line.
Conferinţei de finalizare a Proiectului a beneficiat de prezenţa Directorului General al Institutului Naţional de Cercetare Științifică în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale, Dr. Vasilica Ciucă, Partener instituțional al Proiectului POSDRU 156/1.2/G/133208 și s-a bucurat de participarea a peste 100 de invitați – studenți, cadre didactice și membri ai echipei de implementare.

Proiectul a fost finanțat prin POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1: „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere,” Domeniul major de intervenţie 1.2: „Calitatea în învățământul superior” (Beneficiar: SNSPA, Facultatea de Administraţie Publică, Partener: Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale).
Derulat în perioada 14.05.2014-13.11.2015, Proiectul POSDRU 156/1.2/G/133208 a oferit studenţilor înmatriculaţi la programele de licenţă „Administraţie Publică” şi „Administraţie Europeană”; respectiv, programele de masterat „Studii Administrative Europene”, „Managementul Sectorului Public” (în limba română şi în limba engleză) şi „Puterea Executivă şi Administraţia Publică”, posibilitatea de a profita de soluţii blended learning, adaptate cerințelor pieței forței de muncă.
Lista completă a rezultatelor obținute, precum și documentele realizate de echipa de implementare a Proiectului POSDRU 156/1.2/G/133208 pot fi consultate accesând pagina oficială: www.inovativadmin.ro.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.