Presedintele ceh Milos Zeman a anuntat ca ambasadorul american Andrew Schapiro nu mai este binevenit la resedinta sa oficiala, Castelul Praga, care da si numele capitalei Cehiei.

Anuntul vine dupa ce Andrew Schapiro a criticat decizia presedintelui ceh de a participa la comemorarile celui de-Al Doilea Razboi Mondial de la Moscova, arata BBC, potrivit ziare.com..

Mai multi lideri ai lumii boicoteaza ceremonia din cauza rolului Rusiei in conflictul din Ucraina.

Zeman ar fi spus ca Andrew Schapiro a depasit masura cand i-a critizat decizia. Din acest motiv, „usile castelului vor fi inchise” pentru ambasadorul american.

„Nu imi pot imagina ca ambasadorul ceh la Washington l-ar sfatui pe presedintele SUA referitor la locurile in care ar trebui sa calatoreasca. Si nu voi permite niciunui ambasador sa aiba vreun cuvant de spus in planurile mele de vizita in strainatate”, a spus Milos Zeman.

Mai tarziu, purtatorul de cuvant al presedintelui, Jiri Ovcacek, a incercat sa minimalizeze importanta comentariului lui Zeman, spunand ca Andrew Schapiro va putea participa in continuare la evenimentele sociale de la castel.

Presa ceha noteaza ca ambasadorul SUA ar fi spus ca va fi ciudat daca presedintele ceh va fi singurul om dintr-o tara membra UE care va merge la Moscova.

Ambasada SUA nu a comentat spusele lui Andrew Schapiro.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.