Județeanul Liviu Dragnea, nedespărțit de ani de zile de mustața lui grizonată, a preluat – ceea ce-și dorește de multă vreme – conducerea PSD, cel mai mare partid (din păcate!) al României democratice și democrate. Cred că Dragnea, care nu-i prost deloc și e dat cu untura tuturor alifiilor, va fi un mai bun  președinte al stângii decât Ponta. Ponta, de altfel, a fost doar președintele său, mândru de sine, gâlgâind de îngâmfare, farsor. E, din câți știu eu în jungla politică românească, politicianul cel mai perfid fătat de gârla Dâmboviței, chiar dacă el se trage, cică, din Albania și Trieste, pietruitor de poteci. De altfel, în bătăliile lui politice a utilizat din belșug minciuna că el doar e verde, că e geto-dac, că se trage din Burebista. Pentru mine putea să fie și vietnamez sau mongol, că tot are față, important fiind să se fi nimerit cinstit. N-a avut atingeri cu cinstea și a mințit mereu copios și chiar cu talent pentru un popor cu numeroși guguștiuci ușor de dus de cioc. Ponta a pierdut ieri și ultimul război în care, numind-o pe madam Plumb înlocuitor surogat, credea că  își poate rearanja un culcuș de întoarcere. Socru-său, Ilie Sârbu, care nu e prost nici el, a luat la rându-i plasă acum. L-a porcăit pe Dragnea, l-a numit nimic împăiat, fără funcții în partid, zero de Teleorman. Ei bine, zero ăsta a preluat partidul și dacă nu-l bagă la zdup tribunalul pentru o tâmpenie, fiindcă niște milioane de inși am votat să plece Băsescu, fără să ne bată Dragnea la cap, nu-l mai lasă ușor din mână. Cum a început Dragnea cârmuirea PSD? Spunând că guvernul ”lui Ponta”, mă rog, s-a corectat el, ”al nostru”, trebuie să raporteze la partid tot ce face. Face rectificare bugetară? Stabilește Ponta ce și unde se duc banii, spre ce baroni și verișori politici? Nu. Partidul își va relua ”dreptul la viață politică”, zice Dragnea. Adicătele, domnule premier, vino cu căciula în mână la PSD, adică în fața unui prezidiu în mijlocul căruia stă Dragnea (ăla de era ieri ”un nimic în partid”) și dă explicații pentru fiecare leuț. Cui îl dai? Nu e bine Pontică, banii îi repartizăm noi! Care va fi, după ăsta, primul pas ce va fi făcut de noul șef al stângii? E pasul pe care l-au făcut, de la Gheorghiu Dej încoace, toți liderii stângii,comuniști și necomuniști. Îl va da afară cu șuturi în cur, ca trădător și dușman al poporului, pe cel dinainte, adică pe Ponta. Ce a făcut Ponta cu bietul Geoană va face și Dragnea cu bietul Ponta – îl va șterge din tablou. Bătălia s-a dat până în ultima secundă. Planul lui Ponta a eșuat la finiș, așa cum la finiș a pierdut președinția.

PSD înseamnă Dragnea azi. Ponta e deja amintire. Guvernul cu care vom ”colabora”, a scăpat noul lider al stângii, va avea cea mai scurtă viață de acum încolo. Cine va  veni în loc? La cum îl ghicesc pe Dragnea, tot un guvern de stânga, fiindcă dreapta e prea amestecată și bălmăjită azi, iar dacă va prelua guvernarea cu Paul – VAS și Flutur și-a bulit norocul. Colaborăm, a mai spun Dragnea pentru liberali de astă dată, chiar mai bine decât până acum, cu Gabriel Oprea!

Iohannis e plecat cu nevasta la mare înțeleg și dacă își va face timp pentru o discuție politică aceea va fi sigur cu Dragnea.

Articol publicat pe ampress.ro

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.