Unioniștii și jandarmii s-au îmbrâncit marți, la Neptun, în fața clădirii unde are loc ședința comună dintre guvernul României și cel al Republicii Moldova.

Unioniștii cer unificarea celor două țări.

Peste 100 de persoane veniți cu 5 autocare sunt prezente la Neptun pentru a portesta, potrivit B1.

Ședința este condusă de premierul Victor Ponta și primul ministru Valeriu Streleț, reuniunea fiind decisă odată cu vizita oficialului român la Chișinău, unde a fost semnat al patrulea protocol dintre cele două guverne.

Cristian Diaconescu, fost ministrul de Externe, este de părere că „cei care s-au adunat la Neptun vor să arate că există o idee, viziune, proiect și să sensibilizeze politicienii celor două țări astfel încât acest proiect să fie tratat cu toată seriozitatea”.

„Cred că ei doresc să aibă o punte de legătură cu cei care conduc cele două țări. Sunt conștienți că procesul e lung, anevoios, dar consecvența și determinarea îl pot duce la bun sfârșit. E nevoie de o conștientizare a societății de pe ambele maluri ale Prutului, să existe o voință națională. (…) Miniștrii ar trebui să fie atenți și să discute cu ei. Pentru ei înseamnă mult ca o astfel de discuție să se întâmple”, a spus Diaconescu într-o intervenție directă pentru Știrile B1 TV.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.