Un alt caz revoltător din spitalele din România, care pot fi numite ale morţii, este cel al unui profesor universitar din Iaşi. După ce a a fost diagnosticat de medicul de gardă al Spitalului Parhon, pacientul a fost lăsat să aştepte pe holurile unităţii de primi urgenţe timp de şapte ore, fără a primi tratamentul care i-ar fi putut salva viaţa. Ulterior acesta a fost transferat la spitalul Sf. Spiridon din lipsă de locuri, unitate unde profesorul universitar de 55 de ani a intrat în comă, iar apoi a murit, informează B1 TV:

Familia profesorului Universitar Tiberiu Brăileanu acuză medicii de la spitalul Parhon din Iaşi că sunt responsabili de moartea bărbatului. Abia în a treia zi de anchetă a ieşit la iveală ce s-a întâmplat exact cu dascălul din momentul în care a ajuns la spitalul Parhon.

Deși medicul de gardă i-ar fi pus diagnosticul de embolism pulmonar cauzat de un cheag de sânge, însă a -i administra vreun tratament, deşi acesta era esenţial şi cel mai probabil i-ar fi salvat viaţa.

Din păcate, profesorul universitar a intrat în comună, iar patru zile mai târziu a murit.

Managerul Spitalului Parhon a decis să o suspende din funcţie pe medicul Ana Maria Năstase care s-a ocupat de acest caz.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică s-a autosesizat şi va primi rapoartele celor două anchete care sunt efectuate la Spitalele Parhon şi Sf. Spiridon.

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.