Prima dezbatere prezidențială televizată între Hillary Clinton, candidatul democrat la alegerile prezidențiale, și contracandidatul său republican, Donald Trump, va începe la ora locală 21:00 (04:00 în România). Acest duel la varf  promite recorduri de audienta, datorita personalitatilor celor doi candidati, extrem de diferite. Dezbaterea este programată să dureze circa 90 de minute, scrie dcnews.ro.

Fiecare tabără dispune de mai multe sute de locuri în sală, iar alegerea invitaților este întotdeauna o misiune extrem de sensibilă, notează AFP, preluată de Hotnews.ro. Presiunea a urcat simțitor în ultimele ore dinaintea dezbaterii, mai scriu jurnaliștii francezi.

Clinton și Trump se vor afla într-o prima dezbatere televizată dintr-un total de trei. Alte două dezbateri sunt prevăzute în 9 și 19 octombrie, care vor fi animate de alți moderatori.

Cu câteva ore înaintea dezbaterii, Donald Trump a amenințat că o va invită în emisiune pe Gennifer Flowers, o fostă amantă a lui Bill Clinton, soțul candidatei democrate. În timp ce Gennifer Flowers, care a avut o legătură cu Bill Clinton la finalul anilor ’70, a declarat că ar putea veni la dezbatere, șefa de campanie a lui Trump nu a putut confirmă prezența acesteia.

New York Times a anunțat că o va susține pe Hillary Clinton în alegerile pentru Casă Albă, afirmând că democarta  este mai calificată decât rivalul ei, republican Donald Trump, în gestionarea provocărilor cu care se confruntă Statele Unite. Cotidianul a admis că greșelile făcute de Clinton au denaturat percepțiile asupra caracterului sau, dar a lăudat muncă să în restabilirea credibilității SUA în afacerile externe în calitate de secretar de stat și în sprijinirea copiilor, femeilor și familiilor de-a lungul carierei sale.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.