La ședința CSM de luni, 6 ianuarie, s-a petrecut un lucru incredibil. Președintele Traian Băsescu, evident în numele independenței justiției, l-a anunțat pe procurorul general, Tiberiu Nițu, că va continua să-l sune deoarece, atenție, i-a semnat decretul de numire. Și, evident, domnia sa, adică Traian Băsescu, nu este un notar, să se rezume la a semna un act.

Surprinzător, sau nu, procurorul general l-a invitat să-l sune oricând dorește deoarece el nu s-a plâns la televizor niciodată.

Iată dialogul halucinant între un președinte și un procuror general.

Traian Băsescu: Domnule procuror general, vreau să ştiţi că o sa vă mai sun, când vor fi probleme, pentru că până la urmă eu v-am numit prin decret. Nu o să vă sun pentru vreun dosar, dar pentru lucruri pentru care am atribuţiuni, cum este vegherea la buna funcţionare a statului, o să vă mai sun.

Tiberiu Niţu: Dar eu nu v-am mai spus să nu mă sunaţi.

Traian Băsescu: Pai atunci nu vă mai plângeţi.

Tiberiu Niţu: Dar eu nu m-am plâns la televizor.

Traian Băsescu: Ba v-ați plâns, ştiti unde…

Băsescu, de la Papici la Nițu

Nu este, însă, primul procuror sunat de Traian Băsescu. A mai fost , tot de curând, și Papici, dar, după spusele premierului Ponta, și alți colegi de breaslă.

„E de desene animate asta – că nu l-a văzut pe Papici. (Traian Băsescu – n.red.) Minte de îngheață apele, l-a văzut de zeci de ori. Evident că l-a văzut pe Papici de nu știu câte ori. Traian Băsescu l-a chemat la birou pe procurorul Papici. Și pe alți procurori îi sună. S-a întâmplat de multe ori să sune procurori direct să spunp anumite lucruri”, a spus Victor Ponta la Romania Tv.

Acesta a adaugat că este vorba despre o practică de „satrap”, dar și că informațiile le știe de la foști colegi procurori.

Băsescu recunoște că l-a sunat pe Papici, dar pentru a-și cere scuze: I-am cerut scuze ca a fost implicat intr-un scandal al plagiatorului Ponta.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Eu zic sa nu mai suni procurorii , „Serviciile ” iti pregatesc „debarcarea ” si ,prin urmare , iti monitorizeaza convorbirile. Nu e bine domnule Presedinte….nu e bine…..e chiar rau …..domnule Presedinte…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.