Guvernul Ponta lucreaza la  o ordonanta de urgenta  prin care doreste desfiintarea sectiilor de votare speciale, astfel incat dreptul de vot sa poata fi exercitat la orice sectie de votare.

„Inteleg ca sunt propuneri ale Autoritatii Electorale Permanente, sunt propuneri de buna organizare”, a spus premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern de joi.

Potrivit notei de fundamentare privind modificarea Legii 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, alte modificari care urmeaza sa fie aduse sunt posibilitatea ca si candidatii independenti sa poata avea observatori in sectiile de votare, termenul de stabilire a datei alegerilor se mareste de la 45 de zile la 60 de zile inainte de primul tur, iar termenul pentru depunerea candidaturilor este de 45 de zile inainte de primul tur de scrutin, in loc de 30 de zile.

n 2011, actualul ministru de Externe, Titus Corlatean, pe atunci senator PSD, a sesizat Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei in legatura cu o propunere de modificare a legislatiei electorale din Romania incercata de puterea de atunci cu doar cinci luni si jumatate inaintea alegerilor locale si cu 11 luni inaintea alegerilor parlamentare.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.